Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Jean Michel Jarre: Téo & Téa (Warner/Aero Prod.)

Jean Michel Jarre - Jean Michel Jarre: Téo & Téa (Warner/Aero Prod.)

Jean Michel Jarre már sok kaput nyitott ki, vagy épp tört át elektronikus zenéjével. Lemezeinek, pályafutásának jelentősége nem kifejezetten a zenei megoldásokban rejlik, hanem a kultusznak, amit kitartásával, tehetségével, színpadi showjával sikerült kivívnia.

Még mai szemmel is visszatekintve több évtizeddel ezelőtti, szinte pazar látványvilágú koncertjeire, nem csodálkozhatunk hogy Jarre 60 millió lemezt tudott eladni pályájának 30 éve alatt, és koncertjeire is sok százezrek voltak kíváncsiak, amit az akkori Népstadionban mi is megcsodálhattunk itthon. Három Guiness rekordja, melyet koncertlátogatási csúcsokkal ért el (milliós számokról beszélhetünk!) is bizonyítja Jarre nem mindennapi erejét.

A Téo & Téa két kitalált ember szerelmi történetéről szól, de nem hétköznapi gondolatokat közvetítve, hanem kicsit misztikusabb világba helyezve a történeteket az elektronikus zene által. A lemez elemzése hasonló lehet, mint egy verselemzés, hiszen mindenki a saját gondolatvilága szerint képes belemagyarázni érzéseket a dalokba, éppen ezért válik izgalmassá és nem kiszámíthatóvá az album egyénenkénti hatása. Egyszeri hallgatás persze kevés ehhez.

A modern hangzású lemez némi meglepetést okozott a rajongóknak, de az igazság az, hogy egy hagyományos Jarre megszólalású album csak nosztalgiázásra lett volna jó, így viszont van benne kellő frissesség is.

A zenész július 27-én Olaszországban tart koncertet egy szélerőmű telepen, hasonlóan a 2002-es dániai koncertjéhez, ahol az alternatív energiaforrások fontosságát hangsúlyozza a Föld megóvása érdekében! Jarre tehát továbbra is aktívan szárnyal!

Gab

2007. 06. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 06. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2007. 07. 31. 17:55
Igen nagyon tetszik - megint -, amit ez az ember művel... Naggggyon jóóóóó!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jean Michel Jarre: Téo & Téa (Warner/Aero Prod.) cikk képei
Jean Michel Jarre - Jean Michel Jarre: Téo & Téa (Warner/Aero Prod.)