Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Tori Amos: American Doll Posse (Sony BMG)

Tori Amos - Tori Amos: American Doll Posse (Sony BMG)

Merész vállalkozás George Busht vérig sérteni és melegebb éghajlatra küldeni, de Tori Amos megcsinálta. Az American Doll Posse stílusban, mondanivalóban és hangszerelésben is magasan az énekesnő eddigi legszínvonalasabb munkája.

Precious Things

A sors fintora, hogy Tori Amos egyik legjobb albuma hihetetlenül kevés figyelmet kapott a médiában. Európában a rádiók és a zenetévék egyelőre nem nagyon akarják játszani az American Doll Posse dalait, egyedül a Londoni adók nyomják tisztességes rotációban az újjászületett Torit. A korong első dala, a Yo George a lassan leköszönő amerikai elnök gúnydala, kár volt legelőre tenni.

Tori Amos - Tori Amos: American Doll Posse (Sony BMG)

Ezután viszont elég szépen beindul a lemez, mely stílusilag a popból inkább a rockba, néhol pedig már-már szoftmetálba hajlik. Érdekes, hogy a maratoni hosszúságú, 23 (!) dalból álló tracklista négy részre van tagolva az album hátoldalán – nem véletlenül. Az új Tori Amos korong stílusban és hangulatban is négy részből áll. Az első körből mindenképpen a Digital Ghost a húzóerő, ez a korong egyik legjobban eltalált dala.

A második felvonás tiszta depresszió és befordulás, de ennek ellenére ezek a felvételek is abszolút élvezhetők. Tori valószínűleg a lemez harmadik negyedén dolgozott a legtöbbet. Ez a rész van igazán jól eltalálva és igazán szépen felénekelve, ezek a zenék teszik abszolút eladhatóvá a lemezt.

A hab a tortán az utolsó hat dal. Az Almost Rosey című szerzemény például tele van olyan megoldásokkal, amelyeket imádnak a rádiók, egyáltalán nem rádióbarát zene – mégis hetek óta szerepel a Kiss Fm játszási listáján. Figyelemreméltó még a legutolsó, Dragon című lassú dal is, mely nem véletlenül került a korong végére.

Az American Doll Posse összegészében egy jó album, a hangszerelés mindenképpen csillagos ötös. Ami viszont zavaró, hogy az anyag túl hosszú. Kár volt 23 tracket belesűríteni a lemezbe, a kevesebb most talán több lett volna.

Juhász Gergely

2007. 06. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 06. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tori Amos: American Doll Posse (Sony BMG) cikk képei
Tori Amos - Tori Amos: American Doll Posse (Sony BMG)Tori Amos - Tori Amos: American Doll Posse (Sony BMG)