Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Paradise Lost: In Requiem (Century Media)

Paradise Lost - Paradise Lost: In Requiem (Century Media)

Amiről talán már mindenki lemondott, hogy a Paradise Lost valaha is a 1994-es fénykorát idéző lemezzel jelentkezzen, most 2007-ben végre megvalósult!

Az Icon / Draconian Times utáni lemezeiket is szerettem és hallgattam, de valahogy sosem tudták mit is akarnak igazán. Elfordultak elektronikus, erősen Depeche Mode-féle hangzás irányába, a korábbi doom-os, vastag gitár riffek eltűntek, de elindítva az In Requiem-et egyből hallani lehetett, hogy ebből rossz nem sülhet ki.

Már az előzetes maxi, a The Enemy is földbe döngölt, és hallgatva a lemezt, ezt a élményt szerencsére 45 percen át képesek voltak fenntartani. A Paradise Lost talán legérettebb, és hosszú idő után leghitelesebb lemezét adta ki. Fogós énektémák, kellően karcosan előadva, amit legtöbben megszerettek anno, megpakolva több tonna súlyú gitársounddal, és dob témákkal, amit már 12 éve hiányoltam a lemezeikből. Nem hiszem hogy az In Requiem hallatán lesz olyan fanatikus, akinek ne jönne be az anyag.

Az In Requiem megjelent digipack verzióban is, 4 bónusz dallal kiegészítve, gyönyörű papírtokos csomagolásban, összesen 25ezer példányban, valamint egy ultra limitált verzióban is, dupla bakelit lemezen mindösszesen kétezer példányban.

Gratula a csapatnak! Az elveszett paradicsomra újra érdemes lesz rátalálni!

Gab

2007. 06. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 06. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
avman 2007. 06. 19. 1:48
az elmúlt 12 évben nem volt olyan PL album, amin skipeltem és csúszkáztam volna számokat. ezen akadtak ilyen helyek. lehet, h öregszem és azért baromi unalmas már ez a sok értelmetlen, egysíkú zúzás. szerencsére a változatos ének és a macintosh féle jó öreg idegbeteg gitártémák, a jó helyen, jól ellenpontozó szintitémák és samplerek, a megbuggyantott vokálok sok mindenért kárpótoltak. ami tényleg nagy pozitívum: végre valóban veszett jól szól a dob, és tényleg lent, a gyomromban szólnak a riffek. csak néha nagyon unalmasan, de azért sikerül feldobni őket gyakorta. de valaki mondja meg, hová tették a bass gitár sávját, mert én nem igazán hallottam, annyira jellegtelen volt sok helyen. kicsit felemás az egész, látszik, h szerettek volna visszatérni a gyökerekhez, de én nem igazán érzem hitelesnek ezt a fene nagy zúzást, inkább olybá tűnik, mintha szeretnék tovább szeretnék folytatni a hadjáratot a régi, letűnt rajongótábor visszaszerzéséért és közben megtartani azt, amit az elmúlt évtizedben képviseltek, szereztek. a kettőből inkább az utóbbi vonalat tartom hitelesnek, és ezt az egész vissza a gyökerekhez és zúzzunk, mer' aztat várja tőlünk az egyébként régen elveszített közönség vonulatot pedig kevésbé. kissé erőltetettnek tűnik. valahogy a bonusz cucokkal, maxival együtt egyáltalán nem mutat egységes képet az egész. olyan mutáció, amelyben nem érzem az egészséges egyensúlyt.
Gab 2007. 06. 23. 20:56
Szerintem meg érett, hiteles lemezt hoztak össze. Annyira nem vészes a keménykedés, én valamiért elhiszem nekik, hogy most ilyen ihlet szállta meg őket. :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Paradise Lost: In Requiem (Century Media) cikk képei
Paradise Lost - Paradise Lost: In Requiem (Century Media)