Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Club 54: Club 54 (Universal Music)

Club54 - Club 54: Club 54 (Universal Music)

„Addig nincs semmi baj, amíg rólunk szól a dal” – énekli Gallusz Niki a Club 54 második albumának egyik felvételében. Látszólag valóban nincs baj. Jobban utánanézve azonban kiderül, hogy a trió a lemezeladásból napjainkban csak egy vékonyka, már-már jelentéktelen szeletet tud hasítani. Tehát még sincs minden rendben.

A Club 54 látszólag tényleg a csúcson van. A fiatalok az elmúlt hónapban a Puskás Ferenc Stadionban léptek fel, George Michael koncertje előtt – azt hangoztatják, hogy maga a legenda választotta ki őket, amely jól hangzik, ám komolyan venni nem szabad. A második album előhírnöke, a Ne felejtsd el című dal tavaly ősszel a kereskedelmi rádiók egyik legjátszottabb slágere volt. Az előzőek, az első nagylemez három felvétele (Mégegyszer, Csukd be a szemed, Kicsi szívem) is többé-kevésbé hasonló pályát futottak be, ezért meglepő, hogy az új dal, a Jégszív című egyelőre ritkán hallható. A márciusban kiadott új albumról csak jókat lehet írni. A bökkenő mindössze annyi, hogy a korong eddig elkerülte az eladási lista negyvenes mezőnyét, tehát még azok sem vették meg, akiknek az első a gyűjteményükben lapul – az több hétig az összesítésen tanyázott.

A Sziasztok Lányok után Club 54
Juhász Attila (Jack) és Németh Gábor (Némo) 1999 tavaszán alapította meg a Sziasztok Lányok nevű duót, 2001 elején került a boltokba a formáció első és egyetlen lemeze. Jelentősebb eladási példányszámot nem értek el vele, három szerzeményük viszont a rádióknak köszönhetően kisebb-nagyobb slágerré vált: a Szőke, az Itt járt a szerelem és a Ne lássunk könnyeket! címűek, bár azóta mindhárom teljes feledésbe merült. 2003-ban, a második album készítése során Gallusz Nikivel rögzítettek egy felvételt. Ez annyira jól sikerült, hogy a korongból nem lett semmi, vagyis egy közös csapat lett az együttműködésből, Club 54 néven.

Első nagylemez: Mégegyszer
A trió 2004 áprilisában mutatkozott be a Mégegyszer című dallal, amely a következő hónapok nagy slágere volt. A nyár végén követte az azonos című album. A Club 54 a magyar popzene vezető képviselőjévé vált: a közel- és régmúlt dallamvilágát korunk divatos stíluselemeivel ötvözi, gitárra és basszusgitárra építve.

Második nagylemez: Club 54
Az új felvételek az előző album popos alaphangulatát idézik, s közben még változatosabb skálán mozognak: diszkó-, funky- és r&b-ritmusok tökéletes elegye, kiváló, laza szövegvilággal. A különböző hatásokat a hangszerelés és Niki csodás hangja teszi egységgé. Bármelyik dalból sláger válhatna, a korong töltelék nélküli, egységesen magas színvonalú. Remélhetőleg a közönség előbb-utóbb felfedezi, pontosabban mivel eddig nem tette meg, bízzunk abban, hogy ez kicsit késve bekövetkezik – bár én személy szerint ehhez nem sok reményt fűzök. A magyar piacon az úgynevezett hagyományos popzenekarok népszerűek ugyan, de nem áll mögöttük jelentősebb lemezvásárló közönség, és a Club 54 is ebben az ördögi körben mozog. Az első albuma még az újdonság erejével hatott, egy vadonatúj formáció mutatkozott be vele, a népszerűsége, eladási példányszáma ennek tulajdonítható. (Új Szó)

Puha József

2007. 06. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 06. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Club 54: Club 54 (Universal Music) cikk képei
Club54 - Club 54: Club 54 (Universal Music)