Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Now.hu 9 (EMI)

Válogatás - Now.hu 9 (EMI)

A hazai slágersorozat jó ideje duplalemezes formában jelenik meg, így nem meglepő, hogy a legújabb összegzés során is két korongon sorakoznak a hazai kedvencek. Ezúttal 26 nóta ígér majd’ százpercnyi szórakozást.

A kiadók általában akkor bíznak egy slágert válogatáslemezre, ha az, az előadó nagylemeze kapcsán már „megtette a magáét”. Nos, ezúttal nem egészen ez a helyzet, lévén, a május végi MAHASZ Rádiós Top 40-es listájáról rögtön öt magyar kedvenc szerepel a Now.hu 9-en (Machine Mouse, Crystal, Ricky, Szabó Eszter, Ákos), ráadásul öröm látni, hogy az egyre szerényebb lemezpiacon akadnak még régi és új előadók, aki dúdolható és/vagy táncolható darabokkal járulnak hozzá a mindennapjainkhoz.

Gáspár Laci legfrissebb albuma címadó nótájával érkezett, de ugyanez igaz Lolára, a No Thanx-re és Dobrády Ákosra is. Apropó Ákos! Kovács Ákos hosszabb szünet után tavaly elkészült stúdióalbumának egyik legjobb dalával, a korongot felvezető Adj hitet című opussal van jelen. A duett-kedvelőknek sem lehet okuk panaszra, hiszen a valóságban is párt alkotó Varga Feri és Balássy Betty, illetve a magánéletben is elválaszthatatlan Szinetár Dórán és Bereczki Zoltánon kívül további két Megasztár-felfedezett, Bálint Ádám és Dorina is közös dallal szerepel a Now.hu 9-en. (Nem beszélve a Josh és Jutta felállásról, akiknek már jóideje bevált az effajta munkamegosztás, akárcsak Baby Gabinak, hiszen az egykori Baby Sisternek eddig csak szerencsét hozott a páros éneklés – a dupla válogatásra került, Ricykvel előadott Forró tűz igazán fülbemászó darab. Persze nem Baby Gaby és Ricky az egyetlenek, akik csapatban lettek ismertek, ám szólóban is kipróbálták magukat – itt van még Rácz Gergő is az egykori VIP-ből!)

A Nox kétszeres platinalemezéről a méltán népszerű Szeretem szerepel, a Club54 idei „újratámadásáról” pedig a Ne felejtsd el ad hírt. Míg a pár évvel ezelőtti Szájber gyerek sikerének közelébe sem érő Kistehén Tánczenekar vezetője így elmélkedik: Ha én egyszer nagyon megöregszem, addig a sokat megélt Charlie – egy újabb dal erejéig – a nőt próbálja megfejteni… A rockos vonalat a Machine Mouse-on, a Hooligans és a Zanzibar képviseli, s bár a Magna Cum Laude Lehet, hogy eltört dalát ezúttal Sub Bass Monster nélkül adja elő, azért így is tuti a hangulat! Igaz, Puskás Peti produkciójával nem könnyű megbarátkozni, s Republictól és a Back II Blacktől is hallottunk jobb nótát, viszont Cozombolis stíluskeveréke kifejezetten szimpatikus!
A lendületes kezdés az első lemezen végig kitart, s a második korong is jól veszi az akadályokat – csak az utolsó három tételnél rezeg a léc: erős négyes.

****

Tracklista
CD1
1. Gáspár Laci: És mégis forog a Föld
2. Crystal: Hív a végtelen
3. Ákos: Adj hitet
4. Szabó Eszter: …hogy Te is szeretni tudj
5. Bálint Ádám és Dorina: Ez a szerelem
6. Zanzibar: Lehetek a…
7. Hooligans: Hotel Mámor
8. Machine Mouse: Fenn a csúcson
9. Lola: Élj a mának!
10. Cozombolis: A zenétől felforr a vérem
11. No Thanx: Egy másik nemzedék
12. Rácz Gergő: Súgd a nevem
13. Magna Cum Laude: Lehet, hogy eltört

CD2
1. Charlie: Ez a nő
2. Back II Black: Sodor a funky
3. Ricky: Engedj el csendesen!
4. Varga Feri és Balássy Betty: Egy bolond százat csinál
5. Nox: Szeretem
6. Dobrády Ákos: Fekete gyémánt
7. Club54: Ne felejtsd el
8. Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán: Fény
9. Josh és Jutta: Zakatol a szívem
10. Baby Gabi és Ricky: Forró tűz
11. Puskás Peti: Bébi
12. Republic: Tyereskova
13. Kistehén tánczenekar: Ha én egyszer nagyon megöregszem

Balajti Péter

2007. 06. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2007. 06. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
meli 2007. 06. 25. 9:31
egy pár előado lemaradhatott volna róla nem?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Now.hu 9 (EMI) cikk képei
Válogatás - Now.hu 9 (EMI)