Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Erasure: Light At The End Of The World (Mute/EMI)

Erasure - Erasure: Light At The End Of The World (Mute/EMI)

Az új Erasure album dalait vajmi keveset fogják játszani a rádiók. No, nem mintha rosszak lennének, egész egyszerűen arról van szó, hogy e szerzemények többsége inkább egy lézershow vagy egy balettel és egyéb vizuális produkciókkal egybekötött varázslatos/elvarázsolt előadáshoz illenek igazán, semmint a profitorientált slágergyárak által diktált trendek egyikébe.

A nyári True Colors Fesztivál-turnén részt vevő Erasure új nagylemezét áprilisban az igen hosszú című, ám kétségtelenül az album egyik legütősebb darabja, az I Could Fall In Love With You vezette fel, mely teljes mértékben passzol a 2005-ös Nightbird zenei világába. A napokban elővezetett Sunday Girl esetében már nem ennyire egyértelmű a dalválasztás helyessége, hiszen a korong enyhén futurista, „űr-himnikus”, cseppet musicales hangzását sokkal jobban prezentálta volna egy másik gyöngyszem, a Golden Heart. Ám még mindig jobb a „Vasárnapi lány”-t megismertetni az emberekkel, mint a Sucker For Love-ot, mely a kifejezetten idegesítő refrénje miatt nemcsak az album, de az Erasure több évtizedes pályafutásának is egyik leggyengébb produkciója.

A negyvenperces nagylemez ügyes dallistájával kitűnő átmenetet képez az előző szintipop-album és az előremutató, hangzásában azonban még mindig retro-efektusokkal és hangszínekkel operáló mostani munkák között. Sajnos a lemezt végére kerülő, kísérletezős Glass Angel a refrénje miatt nem tökéletes befejezés, s nem túl emlékezetes a How My Eyes Adore You sem, mégis kijelenthető: a választott zenei út érezhető és járható is! Erre példák a Fly Away, a Darlene és valamilyen szinten a When I Lover Leaves You és a Storm In A Teacup című új nóták. Végtelen tér, lebegő súlytalanság, elbűvölő dallamok és Andy Bell teljes átélésű éneke nemcsak elvarázsolják, de szabályosan kiragadják a hallgatót a hétköznapok szürkeségéből és problémáiból. Ez pedig nem kis dolog a mai világban. Különösen egy (szintipop-)zenekartól!

Alant a minősítés, kis jóindulattal.

Tracklista:
1. Sunday Girl
2. I Could Fall In Love With You
3. Sucker For Love
4. Storm In A Teacup
5. Fly Away
6. Golden Heart
7. How My Eyes Adore You
8. Darlene
9. When A Lover Leaves You
10. Glass Angel

Balajti Péter

2007. 06. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2007. 06. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Erasure: Light At The End Of The World (Mute/EMI) cikk képei
Erasure - Erasure: Light At The End Of The World (Mute/EMI)