Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

High School Musical: The Concert /CD+DVD/ (Disney/EMI)

Koncert / Party - High School Musical: The Concert /CD+DVD/ (Disney/EMI)

Az utóbbi időben divat lett a tengeren túl, hogy kifejezetten televízióra készítenek zenés darabot. Az egyre növekvő kínálatból a High School Musical (hazánkban Szerelmes hangjegyek címmel futott és jelent meg DVD-n) gigantikus sikert ért el, betétdalaiból pedig koncertet adtak.

A Grease témáját felfrissítő alkotás Emmy-díjat kapott, s a készítők a nagy érdeklődésre való tekintettel két folytatást is terveznek a High School Musicalhez, melynek betétdalos korongja tavaly több hétig vezette az amerikai slágerlistát. A sikert meglovagolók nemcsak folytatásokon törik a fejüket, de az első produkcióból is igyekeznek minél többet kihozni! Tavaly színpadra vitték, idén pedig jégre viszik a High School Musicalt, melynek dalaival egy többállomásos turnéra indult majdnem az összes ifjú tehetség. Ezt mutatja be a High School Musical The Concert CD/DVD-csomag.
Igaz, épp a főszereplőt megformáló Zac Efron maradt távol a projekttől – őt a kosárlabdás effektusokkal megbolondított Get’cha Head In The Game című dal társszerzője, Andrew Seeley helyettesítette (igen kiválóan).
A produkció tíz tétele a modern musicalek zeneszerzői szabályait ötvözik a toplistákra dolgozó slágergyárosok receptjeivel. Míg a nyitódal,a Start of Something New és az azt követő Stick To The The Status Quo (a lemez egyik legjobb és legösszetettebb dala), továbbá a We’re All In This Together az előbbi műfaj jegyeit hordozzák, addig a lírai When There Was Me and You, a latin hangulatú Bop To The Top és a pörgős Get’cha Head In The Game egyértelműen a utóbbi kategóriába sorolható. A két zenei világ keveredése leginkább a két változatban is felcsendülő What I’ve Been Looking For és az I Can’t Take My Eyes Off Of You (semmi köze az azonos című világslágerhez, melyet Gloria Gaynortól kezdve oly’ sokan előadtak már) esetében érhető tetten.
Az első korongon egyébként nemcsak a filmzenelemezről ismert (külön-külön kislemezen is kijött!) tíz tétel kapott helyett, hanem négy ráadás is, melynek nem a darabhoz, sokkal inkább a szereplőkhöz van köze! A Push It To The Limit a 18 éves Corbin Blue (ő játssza a High School High főszereplőjének legjobb barátját!) első szóló kislemez-sikere, s hasonló a helyzet Vanessa Hudgens, illetve a Donnie Darko című kultuszfilmben is megfordult Ashley Tisdale esetében is, akik szintén a saját albumaikról hoztak ízelítőt. A produkcióba beugró Andrew Seeley azonban egy másik zenés tévémusicalből, a Cheetah Girls 2-ből hozott jól táncolható meglepetést. (E produkció hazánkban nem túl ismert, pedig Whitney Houston volt az egyik producere!)
A DVD sajnos nem tartalmazza az egész koncertet – csak a film-betétdalok felét láthatjuk és hallhatjuk, mivel a teljes show, egy rakás extrával 2007. július végére érkezik majd Európába (High School Musical: The Concert Extreme Access Pass címmel). Erről viszont egy remek 100 másodperces kisfilm ad hírt az öt koncertrészletet követően. A nyitó és záródal közé egy kosárlabda-mérkőzést megidéző koreográfiájú darab (Get’cha Head In The Game), egy latinos dallamokkal és flamenco-szerű mozdulatokkal kísért kettős, illetve egy kellemes duett került. A húszperces kedvcsináló sajnos letterbox képet kapott, így a szélesvásznú képmegjelenítők esetében a kép mind a négy oldalán fekete csíkkal találkozhatunk (hagyományos tévékészülékeknél csak alul és felül „nincs adás”). Dicséret jár viszont a sztereó mellé felpakolt Dolby Digital 5.1-es keverésért, az extrakedvelők pedig nemcsak a koncertmontázs végén lévő interjúrészleteknek és a főműsor után életbe lépő reklámnak örülhetnek, hanem a közel tízperces interjúrészletekkel tarkított doksinak is, melyben mind a hat szereplő szót kap, láthatjuk őket színpadra lépés előtt és után, mesélnek a turnéval járó utazásokról, interjúkról, médiaszereplésekről és természetesen a show-ról is, de nem feledkeznek meg egymás dicséréséről sem.

Tracklista
CD
1. Start of Something New
2. Stick To The Status Quo
3. I Can’t Take My Eyes Off Of You
4. When There Was Me and You
5. Get’cha Head In The Game
6. What I’ve Been Looking For
7. What I’ve Been Looking For (Reprise)
8. Bop To The Top
9. Breaking Free
10. We’re All In This Together

Ráadások:
11. Corbin Bleu: Push It To The Limit
12. Vanessa Hudgens: Say OK
13. Andrew Seeley: Dance With Me
14. Ashley Tisdale: We’ll Be Together

DVD
Koncertfelvételek:
1. Start of Something New
2. Get’cha Head In The Game
3. Bop To The Top
4. Breaking Free
5. We’re All In This Together
(Sztereó+Dolby Digital 5.1)
+
Bepillantás a kulisszák mögé

Balajti Péter

2007. 07. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2007. 07. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2007. 08. 12. 14:28
Nekem nagyon bejött a film és a betétdalok is!Már alig vároma folytatást!
Vendég 2007. 09. 18. 18:19
Wáááááááá írtó jó film...Zac nagyon helye:$A zenéit nemtudná valaki megmondanihonnan lehet letölteni...A2.-ő zenéi megvannak csak az 1-é nincs...HELP...Ha tudja valaki írjale lécíves...Pls...Köszcsíkehh...Púszha..
Vendég 2007. 09. 23. 11:05
szupiii nekem nagyonde nagyon bejött
Vendég 2007. 09. 30. 20:02
NEKEM NAON TEDSZIK A FILM IMÁDOM ÉS A SZEREPLŐIT IS + A VETÉT DALOK IS SZUPCSIK

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

High School Musical: The Concert /CD+DVD/ (Disney/EMI) cikk képei
Koncert / Party - High School Musical: The Concert /CD+DVD/ (Disney/EMI)