Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

HIM: Venus Doom (Warner)

HIM - HIM: Venus Doom (Warner)

Kissé irányt váltott a finnek nemzetközi pop-rock terméke, de lehet, hogy elkövetkezettnek látták az időt, hogy saját gyökereiket ássák ki a föld alól, ami történhetett koncepció alapján, vagy akár spontán, aktuális érzésektől vezérelve is.

A lényeg, hogy ezúttal sikerült egy igazán szomorkás, sok helyen doom metal-hoz közelítő dalokból álló albumot kihozniuk. Ha a zenekar a Black Sabbath-ot említi hatásként, akkor én ehhez hozzá tenném a Type O Negative nevét is, melyet kortárs zenekarként nyilván ciki lenne párhuzamba hozni, de 1-2 témában, résznél megtévesztő a zenei hasonlóság. Amúgy az imént említett banda is erősen merít a Sabbath megoldásokból, de ez most nem lényeg.

Ebben a hozzáállásban 9 dalból sikerült a HIM-nek 48 percnyi játékidőt összehoznia, ami már önmagában ellenmegy a populáris irányoknak. Az meg hogy hosszú gitárszólókat hallani, helyenként progresszív átmenetekkel, az meg egyenesen meglepő a bandától, de cseppet sem negatív értelemben. Hallani azért szokásos rádióbarát dalokat is, de ezek aránya most kevesebb, mint az előző lemezeken.

Lehetne mondani, hogy a zenekar ezzel az albummal próbálja megtalálni - az egyesek szerint elveszettnek vélt - becsületét, és bele is lehetne magyarázni mit-miért variálnak, csinálnak, de a Venus Doom mindentől függetlenül egy jól sikerült, érett album lett.

Gab

2007. 10. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2007. 10. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2007. 10. 16. 16:21
Egyetértek a cikk írójával, valóban jó album lett a Venus Doom. Szerintem ezzel most mindenképpen jó irányba indultak el, és nagyon remélem, hogy maradnak is ezen az úton. Jó lenne egy kicsit még heavy metalosabb hangzás (mint a régi szép időkben...), de még így is egyértelműen a legprofibb rockbandák közé sorolom a HIM-et, Villét pedig a legtehetségesebb énekes-dalszerzők közé. Szóval: 5-ből 5 pontot adnék.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

HIM: Venus Doom (Warner) cikk képei
HIM - HIM: Venus Doom (Warner)