Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Filmzene: High School Musical 2. (Disney/EMI)

Filmzene - Filmzene: High School Musical 2. (Disney/EMI)

Ha egy üzlet beindul… A Szerelmes hangjegyek (High School Musical) című, kifejezetten televízióra készült produkció hihetetlen sikere után nem volt kérdéses a folytatás, melyben nemcsak az énekes/szereplők, de a dalszerzők is visszatértek. A tengeren túl tarolás és a különleges hazai ráadások ellenére azonban a zenei élmény messze elmarad a várakozásoktól.

Miközben a történet a tanévet követő nyári szünetről mesél, addig a slágergyárosok félredobták az összes musical és zenés film dallamhagyományait követő kottáit, hogy helyükre a Disney TV egykori üdvöskéiből (Britney Spears-től kezdve az ’NSYNC-en át a Backstreet Boysig) sztárrá előlépett előadók hangzásvilágát idézzék meg. Lendületes, energikus popnóták váltják egymást, melyek pont annyira harsányak, mint amennyire felejthetőek.

A sztori fekete báránya, Sharpey, a személyiségét tükröző hamiskás dalokkal birkózik – a Fabolous egyenesen szörnyű, a You Are The Music In Me szólóelőadása lázadóan hisztisen próbálja követni a duett-változatot, a lemez ráadásnótája pedig, mely címével a rádiósok rémálmai közé verekedte be magát, szimplán idétlen.
A nyitánynak szánt What Time Is It, illetve a fináléra komponált All For One sokkal inkább dinamikus hangszerelésükkel és tempójukkal hívják fel magukra a figyelmet, mintsem dúdolhatóan fülbemászó dallamukkal, mely az első részben olyan jól tetten érhető volt a Start Of Something New és a We’re All In This Together esetében.
Nagy lírai dalok terén is kihívásokkal küszködik a hanganyag, igaz, az ügyes hangszerelésnek köszönhetően a ’80-as éveket idéző középtempós Bet On It kellemes meglepetés, a swinges I Don’t Dance pedig valóban méltó az első rész zenei örökségéhez.

Bár a magyarországi ismertség messze elmarad a tengeren túlitól, ezen igyekeztek javítani a hazai kiadás készítői: két szerzeményt magyarul énekelt fel az önálló nagylemezzel büszkélkedő Zentai Márk, illetve egy ifjú énekesnő, Rozman Alexandra. Bár ennek az ügyes megoldásnak köszönhetően a mi változatunk több tétellel bír az amerikainál, e népszerűsítő fogásra több európai országban is sor került.

Tracklista
1. Szerelemnyár
2. E a mi dalunk már
3. What Time Is It
4. Fabolous
5. Work This Out
6. You Are The Music In Me
7. I Don’t Dance
8. You Are The Music In Me (Sharpey Version)
9. Gotta Go On My Own Way
10. Bet On It
11. Everyday
12. All For One
Bonus track:
13. Humuhumunukunukuapaua’a

Balajti Péter

2007. 11. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2007. 11. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
katka 2007. 11. 03. 10:16
szerintem nagyon jó!!!!!
Vendég 2007. 11. 03. 10:50
Én sem értem miért fikázza le ennyire a cikk írója? Szerintem nem olyan szörnyű, mint ahogy azt Ő lefesti?!?!?
Vendég 2007. 11. 10. 19:29
Nagyon király!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2007. 11. 12. 17:20
Szeretem ezt a cikket a lemez is jó

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Filmzene: High School Musical 2. (Disney/EMI) cikk képei
Filmzene - Filmzene: High School Musical 2. (Disney/EMI)