Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Seal: System (Warner)

Seal - Seal: System (Warner)

Az énekes több mint 15 millió albumot adott el világszerte! Tizenhét évvel ezelőtt, mielőtt a világszerte elismert háromszoros Grammy-díjas pop énekes szövegíró lett, a brit house és rave menő sztárja volt. Majd társult a producer Trevor Hornnal és két slágert is tető alá hoztak: a „Killer”-t (melyen közreműködött a techno sztár Adamski) 1990-ben és a „Crazy”-t 1991-ben, mely az amerikai listák élére került. Az új album, a „System” pedig csak továbbfejleszti a korábbi stílusokat.

A londoni származású Seal ötödik albumát dobta piacra „System” címmel. Csillogó dallamaival, a szintik, az akusztikus gitárok és a gyors tempójú elektromos alapok izgalmas összefonódásával, az új anyaggal az énekes visszatért a jól bevált stílushoz. Seal ezúttal a brit zenész-dalszerző Stuart Price-szal dolgozott közösen, aki társszerzője és producere volt Madonna albumának, a „Confessions on a Dancefloor” –nak, valamint ő dolgozott a No Doubt és a Coldplay Grammy-díjas slágerein is.

Tény, hogy az új korongon elsősorban gyors dalok hallhatóak, azoknak sem kell csalódniuk, akiket Seal érzelmes, romantikus szerelmes dalai, például a „Prayer For The Dying” a Grammy díjas „Kiss From A Rose” és a „Don’t Cry” (mind az 1994-es Seal II című albumon találhatóak meg) vagy a „Love’s Divine” (a 2003-as Seal IV-ről) vonzanak. Seal és a szupermodell Heidi Klum 2005-óta házasok, három gyermek szülei. A családi boldogság hatással van és volt a zenéjére, és ez két balladában is érezhető, a „Wedding Day”-ben amit esküvőjük reggelén írt, és az akusztikus gitár-vonós zenekar alapú „Rolling”-ban. A „System” c. korong 47 percen keresztül 11 felvételt tartalmaz, az „Amazing” c. dalt két verzióban is megtaláljuk. Tipp a duke edit! A zenész sosem alkotott rossz lemezt, viszont a mostani talán a legjobb, ezt ő is nyilatkozta, nemrégiben és ha meghallgatod, megérted. Pont ezért kellett volna egy-két dögös remix a végére ezek hiánya, persze nem ront az anyag népszerűségén.:)

Jónap Tamás

2007. 12. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 12. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 01. 04. 22:41
Én elfogult vagyok, de IMÁÁÁÁDOOOOM!!! Pani

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Seal: System (Warner) cikk képei
Seal - Seal: System (Warner)