Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Leona Lewis: Spirit (SYCO/SonyBMG)

Leona Lewis - Leona Lewis: Spirit (SYCO/SonyBMG)

A 2004-ben indult, azóta több évadot megérő angol The X Factor tehetségkutató-sorozat számos talentumnak biztosított bemutatkozási lehetőséget, akik közül többen lemezszerződéshez is jutottak. A csúcsot a húszas évei elején járó Leona tartja: debütlemeze másfélmillió példányban talált gazdára.

A különleges arcú és csodálatos hanggal rendelkező lány első kislemez-sikere, a Kelly Clarkson-féle A Moment Like This ugyan csak az Egyesült Királyságban kiadott változaton szerepel, ám még így is bőven maradt sláger az öreg kontinensen és az újvilágban megjelenő verzión.

Az olykor Whitney Houstonra, Mariah Carey-re és Christina Aguilerára is emlékeztető énekhang birtokosa, aki az angol Grammy-ként becézett BRIT Awards-on négy kategóriában is indul, komoly támogatást kapott tehetsége kamatoztatásához. A Grammy-díjas dalszerző-veteránok közül a Celine Dionnal is dolgozó Billy Steinberg, az arany gramofont érő Roberta Flack-nótát jegyző Ewan MacColl, illetve – a többek közt – Mariah Carey-nek sikert hozó Walter Afanasieff egy-egy szerzeménnyel járult hozzá a 13 tételes nagylemez anyagához. Sőt, utóbbival a gitározni és zongorázni is tudó Lewis nemcsak előadóként, de társszerzőként is együtt dolgozhatott! De haladjunk sorban!

A rafinált alappal megbolondított középtempós nyitódal, a Bleeding Love már a MAHASZ Editors’ Choice rádiós listájára is felkerült, s a vonósokkal kísért Whatever It Takes popnóta a fülbemászó, de felejthető darabok közé sorolható. A korong harmadik darabja viszont, a fájdalmas-szerelmes Homeless kitűnő lehetőséget biztosít a gyémánttorkú lány tehetségének megcsillogtatásához, míg a Better In Time című könnyed r’n’b-nótával a telitalálatos refréndallammal rendelkező Yesterday vetekszik.
A sztárproducer, Timbaland védjegyszerű hangmintáit és ütemeit idézi a Take A Bow, az I Will Be-re pedig a legfanatikusabb Avril Lavigne-rajongók kaphatják fel a fejüket: bizony, Lewis kisasszony a kanadai vadóc szerzeményét dolgozta fel.
A korong kevésbé emlékezetes dalai (I’m Your, The Best You Never Had) közé sorolható Angelt a Disney-rajzfilmek betétdalaihoz fogható Here I Am követi, mely a dallista egyik legszebb tétele. Az örökzöldeket kedvelők a The First Time Ever I Saw Your Face-nek örülhetnek igazán – e szerzeményt korábban olyan világsztárok vették fel repertoárjukba, mint Celine Dion, George Michael, illetve Elvis Presley!
Ritkaság, hogy egy album záródalából kislemez készüljön, ám úgy tűnik, idén maxira kerül az a hihetetlenül erős lírai tétel(Footprints In The Sand – társszerző a The X Factor atyja, Simon Cowell!), mely a leányzóban leginkább kételkedőket is képes meggyőzni: új csillag született.

A 13 lírai és középtempós szerzeménnyel bemutatkozó Leona Lewis igazán meggyőző, s ha néhány mixmester klubhimnuszt is varázsolna e tételek többségéhez, akkor elképzelhető, hogy egy Mariah Carey-hez hasonló zenei karriernek lehetnénk tanúi. Legalább egy ilyen kísérlet viszont nagyon hiányzik.

Tracklista
1. Bleeding Love
2. Whatever It Takes
3. Homeless
4. Better In Time
5. Yesterday
6. Take A Bow
7. I Will Be
8. Angel
9. Here I Am
10. I’m Your
11. The Best You Never Had
12. The First Time Ever I Saw Your Face
13. Footprints In The Sand

Balajti Péter

2008. 01. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2008. 01. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 02. 01. 10:56
Tényleg fantasztikusn lemez!
Vendég 2008. 02. 09. 22:51
szerintemis fantasztikus a lemez
Vendég 2008. 02. 19. 15:53
Nagyon Jó a lemezz<33333 de itt niincs fennt magyarul a dalszöveg???:$..mert egy másik honlapon..rendesen félrefordították-.- -.-xD
Vendég 2010. 02. 21. 13:32
Nagyon nagyon jó! Fantasztikus mind a két cd-je. Meg ő maga is!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Leona Lewis: Spirit (SYCO/SonyBMG) cikk képei
Leona Lewis - Leona Lewis: Spirit (SYCO/SonyBMG)