Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Filmzene: Love In The Time Of Cholera (Epic/SonyBMG)

Filmzene - Filmzene: Love In The Time Of Cholera (Epic/SonyBMG)

A Nobel-díjas Gabriel García Márquez számos regényét filmesítették meg, a legfrissebb adaptációt az angol (BAFTA), illetve francia Oscart (César) birtokló Mike Newell dirigálta, ám a Szerelem a kolera idején nem kapott volna Golden Globe jelölést, ha nincs Shakira (és Antonio Pinto), no meg e különleges filmzene!

Stílusosan február 14-től vetítik a hazai mozik a Szerelem a kolera idején című filmalkotást, melyhez három dalt is felénekelt (közülük két tételnek társszerzője!) a Márquez által felkért, szintén kolumbiai művésznő, melyek közül a Despedidát felterjesztették az Oscar előszobájaként emlegetett Golden Globe-ra is. Shakira új oldalát mutatja meg azok számára, akik eddig csak a videóklipjei és a kereskedelmi rádiókban játszott dalai alapján ismerik és azonosítják. Mind a Hay amrores, mind pedig a Despedida esetében kiválóan érvényesülnek az előadó zenei gyökerei, s megindító előadásában egészen komoly érzelmek törnek a felszínre… Igaz, a Központi pályaudvar és az Isten városa című mozik zenei aláfestéseiért egyaránt felelős Antonio Pinto kompozíciói esetében már az különlegességnek számít, hogy a gitárokat megbolondító egzotikus hangszerek sokaságával megszólaltatott melódiákhoz énektéma társul!

A brazil művész muzsikája időben és térben egyaránt messzire repíti hallgatóját, alkotása – bár alárendeltje a mozgóképnek – színeket, táncmozdulatokat, sőt illatokat hoz elő a befogadó képzeletébe. A szolidabb, visszafogottabb kezdődarabokat izgalmas, olykor lüktető-kavargó tételek tarkítják, melyek megszólaltatása ritkán hallható hangszereket igényelt – nem egyen maga a zeneszerző játszik! A 22 tételes album legszebbjei az In The Time Of Cholera és a White Suite című alkotások, míg a dalok közül a legklasszabb a Los Dos, pedig azt nem is Shakira énekli…

Az egzotikus, világzenei albumokat és filmeket gyűjtők, táncművészethez zenei aláfestést keresők nem fognak csalódni a Love In The Time Of Cholera feliratú filmzene-lemezben, ám mindazok, akik csak Shakira miatt gondolkodnak e kiadvány beszerzésén, előbb hallgassák, vagy még inkább nézzék meg a Szerelem a kolera idején című alkotást!

Tracklista
1. Hay amores
2. Despedida
3. Pienso en ti
4. Love
5. In The Time Of Cholera
6. My New Life
7. White Suit
8. Hildebranda’s
9. Divided Love
10. 1900
11. Escolastica
12. Confused Transito
13. Florentino
14. The Boat
15. The Widow
16. Sex Drum
17. Los dos
18. Cholera
19. Second Love
20. The Girls
21. Forever
22. Realejo

Balajti Péter

2008. 02. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2008. 02. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 02. 22. 16:35
A 3. szám szintén Shakiráért, és a címe PIENSO EN TÍ, nem pedig Liesno en ti. A spanyolban nincs lensar ige, meg ha lenne is, ez a szám Pienso en tí (pensar - gondolni, hinni) Köszi előre is a javítást! Amúgy valóban nagyon erős lemez! :)
Balajti Péter 2008. 02. 22. 17:01
Javítva. A Pienso en ti szintén Shakira énekével bír, de nem az ő (társ)szerzeménye.
Vendég 2008. 02. 23. 11:36
Hát nekem a Hay Amores és a Despedida nagyon tetszik, de a Pienso en tí....
Vendég 2008. 03. 05. 17:10
A Pienso en ti-t Shakira irta.1996-os Pies descalzos albumán található. A filmzene pedig csodálatos:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Filmzene: Love In The Time Of Cholera (Epic/SonyBMG) cikk képei
Filmzene - Filmzene: Love In The Time Of Cholera (Epic/SonyBMG)