Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Kálloy Molnár Péter: A nő után (Szerzői kiadás)

Kálloy Molnár Péter - Kálloy Molnár Péter: A nő után (Szerzői kiadás)

Tegyük félre a előítéleteket, sutba a sztereotípiákkal! Felejtsük el Kálloy Molnár Péter színpadi és szinkronbravúrjait, tekintsük őt most énekesnek és dalszerzőnek, aki – egy kivétellel – maga írta a szövegeket is. Akárcsak Ákos és Zorán esetében, ezúttal is érdemes szövegkönyvvel együtt meghallgatni a lemezt! Több instrukció nincs, de ezek elengedhetetlenül fontosak, hogy helyén kezelhessük e nem mindennapi debütálást.

Persze, akik látták az alkotót a Rocky Horror Show-ban, azoknak nem lesz meglepő Kálloy Molnár Péter énektudása, a versesköteteit ismerők pedig elismerősen bólinthatnak az olyan szerzemények szövegeit olvasva/hallgatva, mint a Még és még, az Aki megtagadja önmagát, a Csókcsendben vagy a címadó A nő után. (Apropó versek: a korongzáró A fekete zongora szövegét Ady írta…) A művész romantikus és melankolikus énje, valamint jellegzetes, olykor kifejezetten fanyar humora egyaránt visszaköszönnek a lemez dalaiban. Az idétlen szójátékot sejtető Szingli szong valójában komoly tartalommal bír, a szórakoztatóan szórakosgatósra vett Adó szám – a tálalás ellenére – sem vicces témát feszeget, s a Body Builder Blues sem szívből jövő mosolyra, inkább kinevetésre ösztönöz. A lemez tuti slágere a Zongorán kísért a múlt, illetve a Jon Bon Jovi-hangulatú Erkély-jelenet – s ha már itt tartunk, egyértelműen izgalmas felfedezés a legnagyobb Kálloy Molnár-rajongók számára is, hogy kedvencük nemcsak előadónak, de dalszerzőnek is fantasztikus! (Igaz, a gyönyörűen megírt A nap hősébe besegített Hrutka Róbert, míg a Fogság című sajátos börtön-rockban Kálloy Molnár Istvánnak volt fontos szerepe…) A lemezen egyébként több ismert és elismert zenész is tiszteletét tette Jónás Andreától kezdve a már említett Hrutka Robin keresztül Fekete-Kovács Kornélon és Giret Gáboron át Szolnoki Péterig.

Kálloy Molnár Péter A nő után feliratú korongjával énekesként és dalszerzőként egyaránt bizonyított: sokszínű, izgalmas bemutatkozó albuma szívből, humorból és fájdalomból született, s ha a kereskedelmi rádiók nem is csapnak le rá, az nem őt és a munkáját minősíti.

Tracklista:
1. Még és még
2. Szingli szong
3. Zongorán kísért a múlt
4. Body Builder Blues
5. Aki megtagadja magát
6. Fogság
7. Csókcsendben
8. Erkély-jelenet
9. A nő után
10. Adó szám
11. A nap hőse
12. A fekete zongora

Balajti Péter

2008. 03. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2008. 03. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 03. 21. 11:19
Szerencsém volt ott lenni a lemezbemutató koncertjén, és az ottani hang, és fénytechnika elkápráztatott, no és persze Péter utolérhetetlen "reszelős" hangja! Nagyon jó anygadot hozott össze! A szövegei fülbemászóak, csakúgy, mint a dallama. Nagyon szeretem a stílusát! 5-ből 6 csillagot kap nálam! :D Már várom a következő albumot-remélem lesz..! :)
Nyandi 2008. 03. 21. 11:24
Kíváncsi vagyok mikor lesz aranylemez! :) RÁDIÓK JÁTSZÁTOK!!!! :D Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval!-szó szerint! ;) :D
Vendég 2008. 04. 27. 18:27
Szerintem ez a lemez párját ritkítja kis hazánkban. KMP egyszerűen zseniálisat produkál, és persze a vendégzenészek is kiválóan teljesítenek, de ugye ez sem meglepő, hiszen mindnyájan bizonyítottak már más produkciókban is. nekem volt néhol egy kis Ákos utánérzésen, ami nálam dícséret, és nem negatív kritika! de szerintem minden szám kiváló! maximális elismerésem, és tiszteletem a szerzőnek, és persze a zenekarnak is!:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kálloy Molnár Péter: A nő után (Szerzői kiadás) cikk képei
Kálloy Molnár Péter - Kálloy Molnár Péter: A nő után (Szerzői kiadás)