Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Tiёsto: Elements of Life World Tour /2DVD/ (Black Hole/Record Express)

DJ Tiesto - Tiёsto: Elements of Life World Tour /2DVD/ (Black Hole/Record Express)

Az egyik legismertebb trance-lemezlovas – a DJ-k közül elsőként – aktuális albumának anyagával indult világ körüli turnéra. A dán fővárosban rögzített Tiёsto-est dupla-DVD-n (illetve Blu-rayen) jelent meg, de vajon felveszi-e a versenyt a 2004-es, Tiёsto In Concert 2. anyagával, mely hihetetlenül magasra emelte a mércét?!

A négy évvel ezelőtt rögzített, digipack-tokba bújtatott produkció a varázslat köré épült, s a háromórás show számos vendégművésznek, illetve egy lélegzetelállító Tiёsto-eltűntetésnek is helyet biztosított. A kiadvány számos extrája közül a rajongókat leginkább lázba hozó csemege egyértelműen a 180 perces esszencia mp3-as hanganyaga volt. Mindezek tükrében lássuk mit tud az Elements of Life World Tour keretein belül hazánkban is megfordult zeneguru legújabb DVD-je!

A igényes dizájnnal bíró papírburkolatban műanyag tok rejti a két hordozót, melyek közül egyik sem viseli az EXTRA feliratot. Ennek oka azért örömteli, mert a két felvonásból álló matéria (Elements Of Life, Sound Of Tiёsto) külön-külön lemezen terpeszkedhet – kiváló kép- és hangminőségben.
Bár a fő tartalmakon túl meglepetéseknek is jutott hely, a DVD-k nem vacakolnak felvezetésekkel: a lejátszóba helyezést követően azonnal kezdődik a műsor! (Menügombbal persze előhívható a menükép, de erről később.)

A sztereó és Dolby Digital 5.1-es hangkeverés bármelyikét is választjuk az anamorfikus szélesvásznú képhez, már az 1. DVD Elements Of Life 220 másodperces felvezetése során érdemes kialakítanunk a képmegjelenítő előtti táncteret, mert nehéz lesz elkerülni a tartalom pozitív hatását! Ugyan az első műsor az aktuális Tiёsto album címét viseli, arról mindössze 5 szerzeményt hoz: nyitánynak a lemezindító Ten Seconds Before Sunrise mozgatja meg az egybegyűlteket, eggyel később a vokállal megtámogatott Everything, illetve a tracklistában szépen elosztva a Carpe Noctum, a Bright Morningstar és a címadó darab kerülnek e szettbe.

A 2004-es, kivetítővel körbefont, kör alakú, döntött pult-fantázia ugyan nem köszön vissza, ám a vizuális elemekkel megpakolt lemezlovas-birodalom mögött gigantikus és ötletes mobilmegoldásokkal felvértezett videófal (plussz oldalt két kivetítő) kapott helyet, melyen a négy alapelem koncepciójához igazodó imázsfilmek váltják egymást. Sajnos mindegyik elemhez külön kis ismertető-intró tartozik, melyek meg-megtörik a jól felépített Tiёsto-egyveleget, azért viszont külön jó pont jár, hogy kifejezetten ötletesen – pirotechnikai villongásokkal, játékos szökőkutakkal, valamint füsttel és konfettiesővel – jelenítették meg a produkcióban a tüzet, a vizet és a levegőt. A trance-zenék tekintetében mindez már nem ennyire elválasztható, igaz, a Carpe Noctum tribe-os megoldása egyértelműen tüzes muzsika, s értelemszerűen Jedidja Dancing Water-je is joggal került a „vizesblokkba”, ám Julie Thompson vendégszereplése, a James Doman vs. Red Carpet-féle Allright telitalálata vagy a Starkillers Seal-adaptációja gyakorlatilag bármelyik elemhez kerülhettek volna…

A hangbeli és látványmutatványokkal kísért Elements Of Life produkció lezárása elég érdektelenre sikerült, nem úgy az utána felbukkanó menü, melyből nem csak a hangbeállítások és a trackek, az extra-pont alatt Jes Imagination koncertklipje, az Elements Of Life, az In Search Of Sunshine 5 – Ibiza, illetve a Dance4Life reklámjai érhetők el, de egy kiváló, rejtett extra is! (Ha az Elements Of Life menüpont kiválasztásakor megnyomjuk a távirányítón a felfelé nyilat, akkor megnézhetjük a Kész átverés! című műsor tízperces részletét, melyben Tiёsto segítségével sikerül megtréfálni István Dani riportert. Nem semmi hazai vonatkozású ráadás egy nemzetközi kiadványon!) A két monstre meglepiért viszont a számítógép DVD-ROM-jába kell helyezni az 1. számú korongot, hogy megleljük az Elements Of Life és a The Sound Of Tiёsto két-két órás mp3-fájljait.

Csúcs. Pedig az igazi őrület kép- és hanganyaga még hátravan. Aki nem hiszi, pillantson bele a 2. DVD-be! Ha azt gondoltuk, hogy az Elements Of Life-ban Tiёsto a legjobb oldalát mutatta be, akkor e meglátás pontosan addig marad érvényben, míg el nem indítjuk a The Sound Of Tiёsto-t!
A műsor a Dance4Life-dal startol, s a közönség, valamint a lemezlovas reakcióiból is tisztán kivehető; az előző két óra mintegy bemelegítésnek tekinthető. A show fele egyfajta Tiёsto-megamixként fogható fel: a Traffic, a Flight 643, a Lethal Industry, a Love Comes Again, a Sweet Things, a Christian Burns személyes részvételével felelevenített In The Dark, illetve olyan feldolgozások csendülnek fel, melyekhez Barber Adagio For Strings című remeke és Klaus Badelt A Karib-tenger kalózai – A fekete gyöngy átka filmzenéjének legütősebb tétele, a He’s A Pirate jelentették az alapot!

A folytatás is kellően táncorientált (a First State Sierra Nevada, az Airbase Medusa, illetve Gareth Emery More Than Anything című munkáit külön is érdemes megemlíteni!), bár a műsor második fele erősen elmegy progresszív irányba, azért érdemes végigugrálni a műsort, melynek végén – búcsúzóul – Tiёsto szinte mindenkivel kezet fog az első sorokban. Sajnos a színpadi eszköz (esetünkben dedikált fejhallgató) nézőtérre való behajítása kimaradt a főműsorból, de a közel félórás dokumentumfilmben – melynek egyharmadát Budapesten rögzítették! – láthatjuk, hogy is működik ez általában.

A Copenhagen Elements of Life World Tour kiadvány méltó Tiёsto hírnevéhez, s amellett, hogy nagyszerű kedvcsináló a lemezlovas napokban megjelenő Elements Of Life Remixed korongjához, egészen kiváló emlékidéző a turnén nézőként résztvevők számára.

1. DVD
Elements Of Life
1. Tiёsto: Ten Seconds Before Sunrise
2. Deadmus: Not Exactly
3. Tiёsto Feat. Jes: Everything (Cosmic Gate Remix)
4. Allure Feat. Julie Thompson: Somewhere Inside
5. Tiёsto: Carpe Noctum
6. Unity Street: Say Ho!
7. James Doman vs. Red Carpet: Allright
8. Imogen Heap: Hide and Seek (Tiёsto’s In Search Of Sunrise Remix)
9. Signalrunners: Recoil2 (Mat Zo Remix)
10. Tiёsto: Bright Morningstar
11. Miko: Muzaik (Marcus Schössow Remix)
12. Pascal Feliz: From Inside The Speaker (Part 1)
13. Starkillerz: Killer
14. Randy Boyer & Eric Tadla: Stemcell
15. Tiёsto: Elements Of Life
16. Breakfast: The Horizon
17. Oliver Smith: Tomahawk
18. Carl. B.: Life Can Wait
19. Steve Forte Rio: A New Dawn
20. Jedidja: Dancing Water
21. D’Alt Via: Breathing
+
Jes: Imagination (koncertklip)
+
Reklámok
+
Rejtett extra (Tiёsto a Kész átverés!-ben)
+
Elements Of Life és The Sound Of Tiёsto MP3-fájljai

2. DVD
The Sound Of Tiёsto
1. Tiёsto Feat. Maxi Jazz: Dance4Life (Freedom Mix)
2. Tiёsto: Traffic
3. Tegan Sara: Back In Your Head (Tiёsto Remix)
4. Tiёsto Feat. In The Dark
5. Tiёsto Feat. Charlotte Martin: Sweet Things (Tom Cloud Remix)
6. Tiёsto: Love Comes Again
7. Tiёsto: Flight 643 (Richard Durand Remix)
8. Tiёsto: Lethal Industry
9. Delerium Feat. Sarah McLachlan: Silence (Tiёsto’s In Search Of Sunrise Remix)
10. Tiёsto: Adagio For Strings
11. Klaus Badelt: He’s A Pirate (Tiёsto Remix)
12. Bart Claessen: First Light (Original Dub Mix)
13. Cold Blue & Del Mar: 11 Days (Sebastian Brandt Remix)
14. Sean Tyas: Lift (Sean Tyas Rework)
15. First State: Sierra Nevada
16. Airbase: Medusa
17. Simon Patterson: Bulldozer
18. Gareth Emery: More Than Anything (Stoneface & Terminal Remix)
19. Nenes & Pascal Feliz: Platinum
20. Cass Fox: Touch Me (Mike Koglin vs. Jono Grant Remix)
+
Turné-dokumentumfilm

Balajti Péter

2008. 04. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2008. 04. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 02. 06. 6:22
király!!!!!!
Vendég 2009. 09. 12. 17:48
Nekem nagyon bejön!már több mint 8éve Tiesto rajongó vagyok,le a kalappal előtte!Tiesto4Ever!!!
Vendég 2009. 11. 19. 10:37
király nagyon

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tiёsto: Elements of Life World Tour /2DVD/ (Black Hole/Record Express) cikk képei
DJ Tiesto - Tiёsto: Elements of Life World Tour /2DVD/ (Black Hole/Record Express)