Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Bereczki Zoltán–Szinetár Dóra: Musical duett 2. (EMI)

Bereczki Zoltán–Szinetár Dóra - Bereczki Zoltán–Szinetár Dóra: Musical duett 2. (EMI)

A házaspár első közös albuma jelenleg dupla-platinalemez státusnál tart, ám Dórának és Zoltánnak igaza volt, amikor úgy döntött, egy év szünet után érdemes újabb koronggal előrukkolni.

Az Operettszínház két kiválósága továbbra sem tűnik babonásnak, hiszen ezúttal is 13 tétellel kívánták megtölteni a nagylemezüket. Igaz, a korong címe becsapós, sokkal szerencsésebb lett volna a Musical + Duett feliratot feltűntetni a borítón, lévén nem csak zenés darabokból, hanem filmekből és egyéb közös énekprodukciókból szemezgettek a művészek. Itt van példának okáért a Neoton Família-repertoárból kiragadott Holnap hajnalig, a Dirty Dancing legismertebb slágerének tempósabb megoldása, az Endless Love című mozi címadója vagy a Somethin’ Stupid, melyet Frank Sinatra óta számos sztár énekelt már el – legutóbb Robbie Williams és Nicle Kidman. Utóbbi Bolond beszéd címen szerepel a korongon, magyar szövegét Geszti Péter írta, s bizony sikergyanúsabb választás, mint a legtöbb musical-klasszikus… Más kérdés, hogy mindezen kakukktojások mellett Dóra és Zoltán igyekeztek a musical műfajának lehető legszélesebb spektrumát bemutatni: gond nélkül elővették a bő fél évszázados West Side Story, illetve az idén bemutatásának 40. jubileumát ünneplő, az eredeti Broadway-darab sikere után négy évvel filmvászonra álmodott Funny Girl című alkotás kottáit, hogy mindkét klasszikusból kiemeljenek egy-egy duettet, de ízelítőt kapunk a Yentlből, az Operettszínház műsorán lévő Rudolf és Mozart! című musicalekből, valamint az előadók most már tagadhatatlanul nagy kedvencéből, a Fame-ből is. (A címadó szerzemény a tavaly megjelent Musical Duett feliratú összeállításon szerepelt, ezúttal pedig a filmből és a musicalből is hallhatunk egy-egy nagyszerű dalt.) A magyar zenés darabokat Presser és Dusán legendás alkotása, A padlás egy tétele képviseli, míg a legfrissebb, ráadásul Oscar-díjas szerzemény a modern rajzfilm után színpadi zenés darabbá átalakult Tarzanból csendül fel.

Egy-két kikacsintástól eltekintve továbbra is a musical világát képviseli a sztár-házaspár, akik képesek voltak Webber-szerzemény nélkül is összehozni egy változatos és nagyszerű zenés darabokon alapuló lemezt (apropó, micsoda zenei alapok!), s bár a Sorsunk e tánc új ritmusát szokni kell, s ma már túl sziruposnak és régimódinak hat a Funny Girlből kiragadott Érzés, kijelenthető: méltó folytatást kapott a tavalyi közös bemutatkozó korong.

Tracklista
1. Ünnepi dal (Fame/Hírnév – A film)
2. Végtelen szerelem (Endless Love/Végtelen szerelem)
3. Bolond beszéd (Something Stupid)
4. Szeret mind, ki ismer (Mozart!)
5. Két kéz, két szív (West Side Story)
6. Nem volna játék (Fame/Hírnév – A musical)
7. Örökre szépek (A padlás)
8. Ez most más (Rudolf)
9. Papa, ugye hallasz?! (Yentl)
10. Érzés (Funny Girl)
11. A szívem vigyáz rád (Tarzan)
12. Holnap hajnalig
13. Sorsunk e tánc (Time Of My Life/Dirty Dancing)

Balajti Péter

2008. 05. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2008. 05. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 05. 20. 9:11
Ki a fene hallgat ilyen szarokat?
Vendég 2008. 05. 26. 20:00
pl. én
Vendég 2008. 05. 28. 21:03
elég sokan, akik értenek hozzá
Vendég 2008. 05. 31. 0:56
Hmmm! Én is nagyon szeretem őket, pedig én techno kedvelő vagyok, devannak olyan napjaim amikor őket szeretem hallgatni mert mert mert nemtudom csak úgy tetszik! Kedvencem a Fény c. duettjük! by.: Joskiry

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Bereczki Zoltán–Szinetár Dóra: Musical duett 2. (EMI) cikk képei
Bereczki Zoltán–Szinetár Dóra - Bereczki Zoltán–Szinetár Dóra: Musical duett 2. (EMI)