Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Donna Summer: Crayons (Burgundy Records / SONY BMG)

Donna Summer - Donna Summer: Crayons (Burgundy Records / SONY BMG)

Ki ne emlékezne a “Hot Stuff” vagy az “I Feel Love” c. megaslágerekre. Donna Summer neve ikon és fogalom a dance világban. Legújabb albumával ismét megmutatja, hogy az idő még nem járt el felette. A majd 60 perces korong első kislemeze a “Stamp Your Feet” c. dal.

Az énekesnő 17 (!) éve nem készített saját dalokat, eljött tehát az idő az újításra. Előtte azonban pár info a számok tükrében: 14 első helyezett-sláger, 12 arany – és platina dal, 5 Grammy-díj, 6 American Music Awards, 12 dupla-platina lemez és nyolc aranylemez. A “Last Dance” c. sláger Golden Globe-ot, és Oscar-díjat hozott neki. Maradjunk még a filmeknél! 1978-ban szerepelt a nálunk is bemutatott “Végre péntek” van c. zenés moziban, illetve a Charlie Wilson háborúja c. filmben a “Bad Girlst” c. dalt adja elő.

Donna Summer - Donna Summer: Crayons (Burgundy Records / SONY BMG)

Summer (eredeti neve: LaDonna Adrian Gaines, ezt kevesen tudják – a szerk.) remekül követi napjaink dance-pop divatját. A zenét pedig imádja és ez talán kölcsönös. Sőt a “Mr. Music” c. dalban ez érződik is. Az új anyag címadó (“Crayons”) felvételét pedig a népszerű, és méltán hires Ziggy Marley-val adja elő. Természetesen a diszkókirálynő nemcsak a dance területén mozog otthonosan. Az új korong, stílusilag inkább az Up-tempo és az r’n’b felé mozdul. Ki gondolná, hogy az örökifjú énekesnő 60 éves? Remekül tartja magát. Tovább szemezgetve a felvételeket az új anyagról, a “Sand On My Feet” c. dal egy kellemes és abszolút rádióbarát nóta. Hasonlóan a pörgős az “I’m A Fire” c. dance opusz.

Lényegében véve Donna Summer szenzációs lemezt alkotott, remek stílusú felvételekkel. Viszont hiányolom róla a jól megszokott és pörgős remixeket. Ezek hiánya persze nem jelent semmit! Reméljük, hogy a diszkódíva nem újabb 17 év múlva ad majd ki új korongot.

Jónap Tamás

2008. 06. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 06. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 09. 07. 1:15
Nekem nagyon bejön és tényleg hiányoznak a mixek, de a net azért (is) van, hogy találjak párat! :) A stamp your feet, a Mr. Music, a The queen is back és a Be myself again jön be a legjobban, de tényleg *-os 5-ös:)
neu 2008. 10. 19. 9:54
Eladó egy originál csomagolt Crayons CD. Érdeklődés emailben. Amúgy a lemez nekem tetszik. Summerhez méltó minőségű modern zene.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Donna Summer: Crayons (Burgundy Records / SONY BMG) cikk képei
Donna Summer - Donna Summer: Crayons (Burgundy Records / SONY BMG)Donna Summer - Donna Summer: Crayons (Burgundy Records / SONY BMG)