Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Zanzibar: Őrangyal (EMI)

Zanzibar - Zanzibar: Őrangyal (EMI)

Egy-két-há-és... jó irányt vett az 5. Zanzi albummal a csapat, ami teljes mértékben jól is áll nekik. Azt nem mondhatni, hogy metálra váltottak volna, de egy tiszta ének-gitár-bassz-dob típusú rockosabb lemezt hoztak össze.

Szólj már!

A korábbi lemezeken tapasztalt szintetikus hangok kiírtódtak a dalokból, viszont ettől függetlenül nem kerültek előtérbe a torzított gitárok, inkább a basszus-ének dominál. A két gitár helyenként csak egynek tűnik, annyira háttérben muzsikálnak, és a zenei alapok ezáltal kevésbé telítettek, vagyis néha még hiányzik egy kis koszosság, de ez lehet csak ízlés kérdése.

Rita hangjával még a súlyosabb témák sem hatnak vérengző módon, és ez lehet egyeseknek fájó pont, de a Zanzibar kialakult és népszerű tónusát mégiscsak ő határozza meg. Minden tag részt vett az alkotói munkában, és ez egy igazán színes, érett lemezt eredményezett.

Végeredményben minden dalról elmondható, hogy egy-egy külön sláger, annak ellenére, hogy kicsit keményítettek a hangnemen. Ezt az irányt tartva biztosan nem lesz gond a zenekar jövőjével.

Gab

2008. 08. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 08. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 12. 06. 18:56
Ez az eddigi legjobb Zanzi-lemez. Grat a zenekarnak :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zanzibar: Őrangyal (EMI) cikk képei
Zanzibar - Zanzibar: Őrangyal (EMI)