Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Tóth Vera: Tóth Vera (m-Ton)

Tóth Vera - Tóth Vera: Tóth Vera (m-Ton)

Itt a harmadik lemez, címe a lehető legpuritánabb. Nem más, mint az énekesnő neve. A hátteret pedig ismét Pély Barna és Elek Norbert biztosította Vera számára.

Mint ismert a hazai zenekedvelők körében, az immár negyedszer is megrendezésre kerülő Megasztár sorozat első szériájának győzteseként Tóth Vera saját lemezzel jelent meg már 2004-ben. Ébren álmodom című albumát 2006-ban a Valami más követte. Az első korong egy jazz-körökben igen ismert név, László Attila nevéhez fűződik, a második pedig már egészen másfajta stílust hoz, melyet Pély Barna képvisel. A cím is erre utal. Az új lemez elnevezése, vagy talán mondhatjuk úgy is, hogy név nélkülisége pedig arra irányítja az ember gondolatait, hogy itt valami nagy dologról van szó, valami egészen különösről. Hiszen a művésznő a nevével fémjelzi ezen munkáját. Tehát ez a lemez róla szól. Megtalálta az igazi saját stílusát, gondolhatjuk a lemezborítót böngészve.

Mindezt sugallja az is, hogy Vera immár zeneszerzőként is közreműködött a lemezén az ének és vokál mellett. A számok szövegei nagyrészt Czutor Zoltán, Szabó Ágnes és Pély Barna kéznyomát viselik, a zene terén pedig közreműködött Pély mellett Elek Norbert, Gál Csaba „Boogie”, Walkó Csaba és Galambos Dorina is. Az említett előadók jelenléte már magában elvárást és sokrétűséget támaszt a lemezzel szemben a hallgató részéről. Az album valóban sokféle műfajt ötvöz, mondhatnánk, hogy megtalálhatók benne a gospel, az r&b, az acid jazz és néhol még a drum&bass stíluselemei is. Azonban a hanganyag nem igazán árulkodik sem az egyedi stílusról, sem pedig e stíluselemek igazi megjelenéséről. Lejátszónkban egy kellemesen hallgatható poplemez forog, amelyen hol Gáspár Lacira, hol egy-egy United számra emlékeztető, itt-ott d&b vagy r&b alaphoz hasonló szintitémával megspékelt számok követik egymást.

Összességében egy monoton albumot kaptunk Verától, amelynek számai viszont külön-külön rádióban, háttérben kimondottan élvezhetők.

stanley

2008. 09. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2008. 09. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 12. 08. 18:36
Hú de régi cikk egy gin tonichoz! ;-P persze, hogy boldogtalan! hiszen egy BÁLNA kinek kell? tán a Zeszkimóknak - megenni? ;-))))
Vendég 2008. 12. 08. 18:42
az a "Rihannával közös" sz@rság nem jött be, mer' nem figyeltem... ;-P
Vendég 2008. 12. 08. 18:49
http://bulvar.ma.hu/tart/cikk/da/0/29496/1/celeb/Kepek__Hoppa_Rihannaval_kavar_Justin_Timberlake http://www.novakijules.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1984&Itemid=63
VENDÉG 2013. 09. 10. 16:30
...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Tóth Vera: Tóth Vera (m-Ton) cikk képei
Tóth Vera - Tóth Vera: Tóth Vera (m-Ton)