Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Cozombolis: Fülig ér a száj (Zebra / Universal)

Cozombolis - Cozombolis: Fülig ér a száj (Zebra / Universal)

A debütáló album tavaly jelent meg - most pedig alig egy év elteltével itt a második nagylemez! 12 új dallal jelentkezett Kozi : az egy kivételével (Szécsi Pál: Nekem minden sikerül) saját szerzeményeket tartalmazó CD-n a mediterrán hangulatú, pop-reggae közegben mozgó zenéhez továbbra is sajátos szövegek társulnak, melyek szinte kivétel nélkül a pozitív életérzést képviselik.

12 felvétel alig 40 percben, ez ugyan kevésnek tűnik, viszont remek és kellemes dalokat hallgathatunk végig. Ráadásul a lemezborítón szereplő napocska is jó kifejező „eszköz”. Ami pedig a dalokat illeti: a címadó mellett a „Minden nap” és a „Végre itt a nyár” c. szerzemények lehetnek a következő listás felvételek. Utóbbi visszahozza a nyári feelinget a zord, őszi és téli napokra is. Apropó, kellemes hangulat: az „Érezd az ütemet” c. dal mindemellett pörgős is! Ahogy a refrén is mondja ”táncolj!”, nem is tehetünk erre mást.

Cozombolis - Cozombolis: Fülig ér a száj (Zebra / Universal)

Az anyag utolsó „bonusz” felvétele pedig igazi telitalálat! A „Mintha a testvéred volna” c. dal reggae verzióban hallható, viszont ennek a szerzeménynek az üzenete példaértékű. Elég, ha meghallgatod és máris más színben látod a világot!

Cozombolis második lemeze nem nyújt valami extra dolgot a hallgatóságnak, középszerű szerzemények, remek mondanivalóval. A cél a szórakoztatás és a kellemes és vidám hangulat megteremtése a szürke hétköznapokban. És ha félig megvalósul, már siker.

Jónap Tamás

2008. 10. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 10. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 10. 24. 10:18
Ez az album borító valami katasztrófa!!!
Vendég 2009. 06. 22. 20:36
szerintem bazi jó..imádom

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Cozombolis: Fülig ér a száj (Zebra / Universal) cikk képei
Cozombolis - Cozombolis: Fülig ér a száj (Zebra / Universal)Cozombolis - Cozombolis: Fülig ér a száj (Zebra / Universal)