Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

High School Musical 3:Senior Year (Disney / EMI)

Filmzene - High School Musical 3:Senior Year (Disney / EMI)

A High School Musical sztárjait a film 3. részében, a nagy sikerre való tekintettel ezúttal végre a mozivásznon láthatjuk. Troynak (Zac Efron) és Gabriellának, (Vanessa Hudgens) az elválaszthatatlan duónak végzősként szembe kell néznie a ténnyel, hogy útjaik szétválnak, hiszen a gimnázium után mindketten más főiskolára mennek tovább. A Vadmacskák többi tagjával színpadra visznek egy fantasztikus musicalt, melyben énekelnek vágyaikról, elvárásaikról, félelmeikről és reményeikről a jövővel kapcsolatban.

Az elképesztő zeneszámok és hihetetlen táncjelenetek maximálisan betöltik a nagyvásznat, most végre igazán kibontakozhat az összeszokott, tehetséges fiatalokból álló zenecsapat. A High School Musical első két részének nézettsége televíziós rekordokat döntött Amerikában, ezért döntöttek úgy az alkotók, hogy a harmadik epizódot már a mozik műsorára tűzik, természetesen továbbra is az első két film rendezője, Kenny Ortega tolmácsolásában.

Filmzene - High School Musical 3:Senior Year (Disney / EMI)

A film tíz vadonatúj slágerét olyan szerzők alkották meg, akik már az előző részekben is lerakták névjegyüket. Mindezek mellett visszatérő zenei motívumot is készítettek a filmhez Senior Year címmel. A dalok a sztori és a karakterek szolgálatában állnak, dinamikusak, ritmikusak, vidámak, romantikusak, szimfonikusak és ha kell, még kórus is van bennük.

A Now or Never a film első száma, melyben megismerjük Troy dilemmáját, hogy a sportoló vagy az énekesi pályát válassza-e. A következő Right Here, Right Now a film igazi lányszív összetörő, szerelmes száma, hiszen ez Troy és Gabrielle romantikus duettje. A következő I Want It All leginkább Fergie és Gwen Stefani számaira emlékeztet. Sharpay adja elő, és arról szól, hogyan is látja ő a világot. Hatalomittas száma a film klasszikus nagy musicalpillanata. Ehhez méltó módon 150 táncost láthatunk közben. A Can I Have This Dance-t Fred Astaire és Ginger Rogers számai ihlették. Klasszikus szerelmes nóta, ami alatt egy mai tinifilmtől szokatlan módon Troy és Gabrielle keringőznek. Ez egy igazi tündérmese arról, hogy minden lány keringőzni szeretne egy jóképű fiúval a szalagavatóján. A Night to Remember már egy ritmikusabb táncot, a cha-cha-chát használja. Ez a szám a gyakorlása a szalagavató musical fellépésének. A Just Wanna Be With You-ban egy másik páros mutatkozik be, Ryan és Kelsi. Élvezik benne a pillanatot, és egymás társaságát, de közben tudják, hogy mindez hamarosan véget ér. A The Boys Are Back egy igazi fantasy rock szám Troy és Chad barátságáról, melyben visszaásunk egészen a gyermekkori fantáziájukig. A Walk Away már Gabriella balladája, amiben az életét érintő fontos döntéseket kell meghoznia. Troy is kapott egy sajátot Scream címmel, ami már az ő választásairól szól. A kosárlabdapályán kezdődik, de a végén már a színpadon énekel.

A záró dal a „meglepő” High School Musical címet viseli és vérbeli party sláger.

Jónap Tamás

2008. 10. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 10. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 11. 05. 18:46
Szerintem nagyon jók.
Vendég 2008. 11. 05. 20:06
Jó volt a HSM3 film,a cd is biztosan jó.
Vendég 2009. 05. 27. 16:26
NEKENMMEG VAN A FILM MEG AZ ÖSSZES CD-ÜK IS!!!ÉN VAGYOK A LGNAGYOBB HIGH SCHOOL MUSICHEL RAJONGÓ!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

High School Musical 3:Senior Year (Disney / EMI) cikk képei
Filmzene - High School Musical 3:Senior Year (Disney / EMI)Filmzene - High School Musical 3:Senior Year (Disney / EMI)