Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Takáts Tamás Blues Band: Ébredj fel! (Universal Music /Zebra)

Takáts Tamás - Takáts Tamás Blues Band: Ébredj fel! (Universal Music /Zebra)

Egy régóta ismert név szerepel a magyar blues-történet máig hallható előadói névsorában Hobo, Deák Bill Gyula, és még sok más nagybecsű művész neve mellett. Takáts Tamásé ez a hely, őt illeti meg a rengeteg általa fémjelzett rock-nóta előadójaként.

A rock-és blues énekes a Karthago, a Senator és az East zenekarok tagja volt. 1990-ben Gál Gábor gitárossal megalakította a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et, mely csapattal azóta is rendszeresen koncertezik. Nős, három gyermek édesapja, és immár – a Dirty jelzőt kivéve a névből – a Takáts Tamás Blues Banddel alkotta meg és adta ki legújabb lemezét, mely az Ébredj fel! címet viseli. Úgy gondolom, bátran kijelenthetem, hogy a legkülönfélébb stílusokat hallhatjuk ezen a korongon, így biztosan minden embernek akad legalább egy olyan nóta, amely közel áll hozzá. No persze a különféle műfajok, stílusok nem azt jelentik, hogy a metáltól az elektro zenéig találunk meg mindent, hanem a klasszikus értelemben vett rock, blues, és rock ’n’ roll vonalon evezve teszik elénk a lágyabb, a keményebb, a gondolkodtatóbb és az egyszerűbb, a vidámabb, és a szomorkásabb, de mindig humorral és kicsit gúnyos, kaján vigyorral fűszerezett számaikat. Egy szó mint száz, a zenekar egy nagyon sokféle, mégis egységet alkotó lemezt készített, melyet valóban a változatossága tesz a leginkább élvezhetővé, és a fülbemászó, kellemes dallamokkal kísért szövegvilág. No és persze Takáts Tamás egyedi, érces hangja. Nem kell tehát blues-fanatikusnak lenni ahhoz, hogy élvezze valaki ezt a zenét, és nem is szabad úgy hozzáállni, hogy most akkor egy csak blues- számokat tartalmazó CD-t kaptam, úgy is hallgatom, hanem nyugodtan lehet kalandozni a tizenhárom tracken oda-vissza. Az egyik kicsit felbátorít, a másik megnevettet, a harmadikba belefeledkezünk, mert eszünkbe juttat egy emléket, egy szituációt, vagy csak maga a hangulat vonzza oda a figyelmünket, és a tizennegyedik pedig elhallgatásával figyelmeztet, hogy bátran újra lehet indítani a play gombbal az egészet, mert ez így kerek!

A számlista:

1. Nem Elég
2. Leszel Te Még Milliomos
3. Privatizaciós Blues
4. Olyan Szép
5. Dobd El
6. Ez Az A Nap
7. Száll Repül
8. Élnem Kell
9. Jó, Hogy Nem
10. Eső
11. Lesz Lakásom
12. Álom
13. Ébredj Fel

stanley

2008. 11. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2008. 11. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 06. 05. 13:27
nagyon szeretem ezt az albumot, Isten szereteténél nincs jobb dolog a világon, Takáts Tamás, erről énekel, hála érte... amúgy világzeneileg is szuper az album, de ennél többet ér:)
Vendég 2010. 09. 07. 10:07
hitgyülis ízű

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Takáts Tamás Blues Band: Ébredj fel! (Universal Music /Zebra) cikk képei
Takáts Tamás - Takáts Tamás Blues Band: Ébredj fel! (Universal Music /Zebra)