Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Tiziano Ferro: Alla mia età (EMI Music Italy)

Tiziano Ferro - Tiziano Ferro: Alla mia età (EMI Music Italy)

Két év hallgatás után a világszerte ismert olasz énekes ismét jelentkezik egy tőle megszokott, vagyis igen színvonalas, igényes és olaszos lemezzel. 2008-as albumát az Alla mia etá címadó dallal harangozta be, mely valóban a korong egyik legszebb száma.

A 2001-ben megjelent Rosso Relativo lemezzel befutott Tiziano nem hagyott fel az útkereséssel, hanem egyre érettebb és színesebb zenét tárt a rajongói elé. 2003-as Centoundici (111) című albuma az első lemez többnyire géptémákkal és effektekkel tűzdelt számaihoz hasonló szerzemények mellett már tartalmazott jópár lírai, zongoraalapon nyugvó dalt, 2006-os Nessuno é solo korongján pedig már szinte csak ilyen, érzelmektől szárnyaló számok hallhatók. Egyáltalán nem a lassú, nyálas műfaj felé ment el, sőt! A dalok nagyon dinamikusak, és csak úgy árad belőlük a mélység, a gondolati tartalom. Beérett a stílusa, gondoltam a lemezt hallva.

Tiziano Ferro - Tiziano Ferro: Alla mia età (EMI Music Italy)

S most itt van az új korong, benn a lejátszóban. Alla mia etá, szól a hangfalakból, elképesztő zenei kísérettel és énekkel, úgy, ahogyan csak az olaszok tudnak bánni a harmóniákkal. Nincs kérdés, nincs fölös hezitálás, csak a képek vannak, és a hangulat, az érzés, ami elkap, és magával ragad. Van ugyan néhány furcsa, vagy inkább érdekes dal az új albumon, melyek talán kilógnak valamelyest, de lehet, hogy csak a folyamatosság megtörése volt velük Tiziano célja. Már a Nessuno é solon is megtörte a lírai vonalat a Stop dimentica és a Raffaela e mia dalok kicsit kemény, mégis nagyon kedves gépüteme. Mindenesetre egyértelműen kijelenthető, hogy Tiziano Ferro megtartotta jó szokását, s folytatva azt, megint egy nagyon jó minőségű, szépen szóló, és nem utolsó sorban tartalmas, érzelmes és kellemes lemezt tett elénk.

Tiziano Ferro - Tiziano Ferro: Alla mia età (EMI Music Italy)

Szeretettel ajánlom még a hazánkban kevésbé ismert, ám Olaszországban és Európaszerte is kedvelt olasz énekesek lemezeit, mint Laura Pausini: - Io Canto; Nek - Nella Stanza; Marco Masini – Il Giardino Nelle Api; Negramaro – Mentre Tutto; Fabrizio Moro – Domani; Gianna Nannini – Aria és Jovanotti – Safari.

Tiziano Ferro: Alla mia etá (2008)

01. La tua vita non passerà
02. Alla mia età
03. Il sole esiste per tutti
04. Indietro
05. Il regalo più grande
06. Il tempo stesso (feat. Franco Battiato)
07. La paura non esiste
08. La traversata dell’estate
09. Scivoli di nuovo
10. Assurdo pensare
11. Per un po’ sparirò
12. Fotografie della tua assenza
13. Breathe gentle (feat. Kelly Rowland)

stanley

2008. 11. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2008. 11. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 11. 08. 18:56
Imádom az olasz zenét! :) Már nagyon vártam Tiziano új albumát. Szeretem a dinamikusabb számokat, a Stop! Dimentica hihetetlenül jó dal pl. :) Zone
Vendég 2008. 11. 11. 9:26
nekem már majdnem az összes szám megvan és igazat adok a cikk írójának: nagyon jóóó:)) imádom Tizianot a koncertjén is ott voltam megvan az összes cdje ezt sem fogom kihagyni!!! remélem megint jön erre turnézni:)) Nóri
Vendég 2008. 11. 17. 10:57
a cikk írójának ajánlanám továbbá Biagio Antonacci Raf és Paolo Meneguzzi lemezeit is:)) és Nek összes többi albumát mivel Tiziano mellett ő a másik favorit nálam:)) Nóri
Vendég 2008. 12. 10. 16:59
Szia Nóri! Köszi az ajánlást, Antonaccit ismerem, Paolot pedig meg fogom ismerni! :) Neket pedig nagyon kedvelem én is, nekem az Una Parte Di Me a kedvenc lemezem.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Tiziano Ferro: Alla mia età (EMI Music Italy) cikk képei
Tiziano Ferro - Tiziano Ferro: Alla mia età (EMI Music Italy)Tiziano Ferro - Tiziano Ferro: Alla mia età (EMI Music Italy)Tiziano Ferro - Tiziano Ferro: Alla mia età (EMI Music Italy)