Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

AD Studio: AD Studio 2008 (EMI)

AD stúdio - AD Studio: AD Studio 2008 (EMI)

Nem lehet igaz, hogy már megint a majd’ két évtizedes slágerrel rukkol elő az AD Studio! – mordulhat fel az ember. A megkérdőjelezhető sikerű reklámfogás alapja a legújabb Csupó-rajzfilm, az Immigrants – Jóska menni Amerika, melynek betétdala lett a régi nóta új változata, s bár ezt emelték ki az új lemez borítóján, simán odakerülhetett volna mellé a további 11 friss szerzemény is!

Az egykor trióként induló formáció jóideje duóként működik, már ha éppen van kedve August Báriónak és Goodwill Gyurinak a zenekarosdihoz. Az egy évvel ezelőtt klippel is megtámogatott Egyetlen perc című szerzemény pozitív reménysugárnak tűnt, de ki hitte volna akkor, hogy egy esztendőt kell várni az új nagylemezre!

S bár a türelem rozsdát terem, a több helyen felfedezhető, elsőre kétségtelenül furcsán ható brit-popos és elektro-rockos, enyhén torzítós hangszerelést hamar meg lehet szokni, s mivel nem minden szerzeményben érhető tetten, üde zenei megoldásként jól működik. A korong anyaga tovább erősíti az AD Studióról kialakult képet: az első hallásra is fülbemászó dallamokkal, Bárió jellegzetes, kellemes énekhangjával és Goodwill védjegyszerű szövegeivel minden régi és új rajongó elégedett lehet. Akár tetszett nekik az Immigrants – Jóska menni Amerika, akár nem.

A korong slágergyanús darabjai közé sorolható az Álmaimban Amerika 2008, az Egyetlen perc, a Pont ott!, Egy csillagnak, a Katedrális, az Azt sem tudtam és az Elindultam, de a többi tétel miatt sem kell szégyenkeznie a gitárt, billentyűs hangszert, herflit, shakert, dobot és kongát ragadó fiúknak.

Tracklista:
1. Álmaimban Amerika 2008
2. Egyetlen perc
3. Pont ott!
4. Kövek és csillagok
5. Híd az égbe
6. Egy csillagnak
7. Törvénytelen
8. Katedrális
9. Azt sem tudtam
10. Féltelek
11. Lelkembe dobban a vágy
12. Elindultam

Balajti Péter

2008. 11. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2008. 11. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

AD Studio: AD Studio 2008 (EMI) cikk képei
AD stúdio - AD Studio: AD Studio 2008 (EMI)