Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Zséda: Rouge (m-Ton)

Zsédenyi Adrienn - Zséda: Rouge (m-Ton)

Megérte három évet várni Zséda, a hazai pop élet talán legsikeresebb énekesnőjének novemberben megjelenő, sorban a negyedik szólóalbumára, amely a „Rouge” címet kapta.

Az album zenei sokszínűsége ellenére, vagy éppen ezért, minden ütemében a legmodernebb popzene. Színes az alkotók listája is, mint Létray Ákos és Rakonczai Viktor mellett Moldvai Márk, Ferenczi György, Závody Gábor, a Bolyki Brothers is írt dalt a lemezre. A szövegírók között pedig olyan neveket találhatunk, mint Geszti Péter, a NOX-nak is író Valla Attila, illetve az a Szabó Ágnes, aki többek között a United és a Crystal sikeréhez is hozzájárult. A lemezre rákerült a tavalyi év nagy slágere a „Valahol” című dal, melyet Létray Ákossal énekel, és van rajta egy rendhagyó duett is, melyben Domján Edit hangja is feltűnik, mely hang felhasználására még soha senki korábban nem kapott engedélyt. Régi értékek és nagyon új ízek tökéletes harmóniája jött létre olyan igazi zenei ínyencségekkel fűszerezve, mint például Malek Miklós vonós hangszerelése.

Nyitás ez az album egy fiatalabb közönség felé is, az igazi show irányába. Egy valami azonban nem változott az évek alatt: a minőség és az igényesség. Zséda azt is megmutatja, hogyan nyújthat segítséget a zene erejével. Az "Ajtók mögött" c. dalával ugyanis a nők elleni erőszakra szeretné felhívni a figyelmet. A „Fekete rúzs” c. dal arról az érzésről szól, amikor a nő kitörölhetetlen nyomot hagy a férfi lelkében és beleég akár egy tetoválás. A dalban az erős nőről énekel Zséda, aki, mer és tud elengedni.

Szabee

2008. 11. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 11. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zséda: Rouge (m-Ton) cikk képei
Zsédenyi Adrienn - Zséda: Rouge (m-Ton)