Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Depresszió: Egyensúly (Edge Records)

Depresszió - Depresszió: Egyensúly (Edge Records)

December elsején megjelent a sokak által már nagyon várt ötödik stúdióalbum a Depresszió zenekartól. A banda ismét egy kemény, ütős anyagot tett le elénk. Egyensúly című új lemezük turnéján 15 városban teszik tiszteletüket 2009 tavaszán.

Kezdjük el!

Mondhatnánk nyugodtan, hogy a Depresszió ismét hozta a formáját, s a tőle megszokott stílusban, kemény riffekkel döngöli le a hallgatót. De azért vita támadhatna ebből a kijelentésből. Egy kicsit ugyanis időbeli áttekintésnek érzem az új anyagot, ami egyben pozitív és negatív vonásokat is rejt magában. Pozitív, hiszen megismerjük a zenekar egy új oldalát, amelyben megtalálható a zúzda éppúgy, mint a lágy líraiság.

Depresszió - Depresszió: Egyensúly (Edge Records)

Ezt a vonalat tükrözi az „Égi jel”, a „Nem nevet” és az „Én elhittem” a dübörgő basszussal, a „Szemben a széllel” popzenés refrénjével, az „Egymás iránt” a rockballadai hangzásával (utófutára lehetne Az ébredés útján lemezen lévő Közeli helyeken Bikini feldolgozásnak), a Szél pedig a bandára egyáltalán nem jellemző instrumentalitásával és halk, finom gitártémájával. Ráadásul megfigyelhető, hogy Halász Feri hangja mintha mélyebb lenne olykor, mint azt megszoktuk tőle, így például a „Nem nevet” dalban a címével azonos részre ha valaki Lukács Lacit tippelné az énekesnek, bizony nem mondanám, hogy nagyon mellétrafált, olyan nagy a hasonlóság. Persze a stílus és a refrén elűzi ezeket a gondolatokat, s amúgy is igaz, hogy már a legelső Depi lemeznél is sokszor eszembe jutott a Tankcsapdás hangzásvilág.

A negatív vonás az lenne, hogy több számról is (főként amelyeket az imént nem említettem) nagyon erősen eszünkbe jutnak régebbi dalok, olykor egész dallamívek szinte teljesen azonosak. Ez egyrészt jó, hiszen kellemes érzés a „Fejjel a falnak” hallgatása közben az Amíg tart című Depresszió lemez fílingjét érezni újra, vagy az első számnál, a „Kezdjük el”-nél Az ébredés útján album kemény szaggatottságával szemben találni magamat. De azért ott van a negatívum is, hogy nagyon leragadtak a megszokott dallamoknál és ütemeknél, s részben azért ők is hajlamosak rá, hogy ismételjék magukat. No de ez egy kis apró észrevétel, a lemezhez összességében gratulálhatunk, hiszen egy nagyon jó anyagot tettek le a fiúk a magyar rock albumlistájára.

Tracklist:
1. Kezdjük el!
2. Égi jel
3. Fejjel a falnak
4. Nem nevet
5. A szél [instrumentális dal]
6. Szemben a széllel
7. Nem hatalom
8. Egyensúly
9. Én elhittem
10. Egymás iránt
11. Ma éjjel

stanley

2008. 12. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2008. 12. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 12. 02. 18:50
Nem az én világom, de a cikk jóra sikeredett... Jocó
Vendég 2008. 12. 03. 21:22
Szerintem nagyon jóóóó és nem kell öket szapulni tudom h nem azt csináljátok de akkor is!!!meg ilyen kis tankcsapdákhoz...kik azok senkik régen jok voltak de most?:Sugyhogy depresszió 4 ever!!!és remélem h tatabányán is jok lesznek metál karácsonyon csak ugy mint eddig Fesztergomon meg fezenen:D:D:D Ritukka
Vendég 2008. 12. 03. 22:55
Nagyon jó, összességében pörgős album lett. A következő albumnál azért örülnék, ha valami új, merész ötlettel állnának elő.
Vendég 2008. 12. 03. 22:56
Az meg, hogy a Csapdát szapulod, azzal magadat minősíted. Ha lettél volna mostanában akár csak egy koncertjükön is, nem ezt mondanád. üdv, demi(az előző hozzászóló is:))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Depresszió: Egyensúly (Edge Records) cikk képei
Depresszió - Depresszió: Egyensúly (Edge Records)Depresszió - Depresszió: Egyensúly (Edge Records)