Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Szűcs Judith: Az én slágereim /DVD/ (MOKÉP-Pannónia)

Szűcs Judith - Szűcs Judith: Az én slágereim /DVD/ (MOKÉP-Pannónia)

Az év végi időszak a friss megjelenések mellett a karácsonyi kiadványokra fókuszál, ám az előrelátók a szilveszterről, és az azzal járó házibulikról sem feledkeznek meg! Jól időzített tehát a négyszeres Év énekesnője elismerést birtokló diszkókirálynő, amikor három évtizedes pályafutása klipjeiből, koncertfelvételeiből válogatott.

Szűcs Judith nemcsak idehaza, de a világ számos pontján állt már a nagyközönség elé, s a tévénézők is gyakran tapsolhattak a sashalmi születésű lánynak, aki húsznál is több nagylemezzel büszkélkedhet. A művésznő egykori tévéfelvételeiből és egy friss koncertanyagból szemezgetett ez az összeállítás, mely hangulatos zenés-mozgóképes menüvel nyit. A 4:3-as arányú kép minden esetben az adott kor videótechnikájának megfelelő, nem is ezzel van a baj, hanem a hanggal. Hihetetlenül halk és eszméletlenül tompa, ha pedig feltekerjük, akkor hallhatóvá válik sajnos némi alapzaj is…

A dalok/videóanyagok összeállítása sokszínűre sikerült, s képet ad arról, hogy a hazai szerzők krémje dolgozott az előadóval Delhusa Gjontól és Ihász Gábortól kezdve Menyhárt Jánoson, Papp Gyulán keresztül Szikora Robiig, a Bon-Bonig és Rakonczai Viktorig. Olyan kulcsnóták eredeti archív anyagai köszönnek vissza, mint a Fresh! által is sikerre vitt Táncolj még! vagy a Groovehouse előadásában is működő Ha táncolsz velem. (Utóbbiban Judith önmaga háromszorosával táncol együtt!) Persze frissebb daraboknak is jutott hely: ilyen a Bon-Bonnak köszönhető Van, amikor a szívnek hinned kell!, melyben Judith Szolnoki Péterrel énekel, valamint az Elvarázsoltál című Rakonczai-szerzemény. Utóbbi nem a klip, hanem a Krém című műsorban rögzített formában került a korongra, de hiányzik – többek közt – a Gyere a diszkóklub ás az Éjfél után című felvétel is, s elfért volna extra gyanánt egy átfogó Szűcs Judith biográfia és diszkográfia is a hordozón.
Jó pont jár viszont a négy koncertfelvételért (Mondd, mit tegyek, hogy érezd?, Az én anyám, Kezdjünk új életet, Túlélem én), és egészen stílusos a Gloria Gaynor-féle I Will Survive magyar nyelvű változatával záródó fellépéssel pontot tenni a bő egyórás program végére.

Ismert, méltán és méltatlanul elfeledett dalok sorakoznak az idén Prima-díjban részesült magyar diszkókirálynő Az én slágereim című videógyűjteményén, mely számos család szilveszteri programjában kaphat helyet. A botrányos hang miatt viszont csak NAGY jóindulattal kapja meg a kiadvány a hármast.

Tracklista
1. Táncolj még!
2. Karolj belém!
3. Dididididididergek
4. Hozd el a holnapot!
5. Csak egy szép szemű csavargó
6. Mondd, mit tegyek, hogy érezd?
7. Van, amikor a szívnek hinned kell!
8. Nincs rajtad kívül senki sem
9. Az én anyám
10. Mikor emlékül írtál egy dalt nekem
11. Űrdisco
12. Kezdjünk új életet
13. Hogyan tudnék élni nélküled?
14. Elvarázsoltál
15. Ha táncolsz velem
16. Járd el a Zorba dalát
17. Túlélem én

Balajti Péter

2008. 12. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2008. 12. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
VENDÉG 2013. 09. 10. 16:30
SZÉP:(:'(

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szűcs Judith: Az én slágereim /DVD/ (MOKÉP-Pannónia) cikk képei
Szűcs Judith - Szűcs Judith: Az én slágereim /DVD/ (MOKÉP-Pannónia)