Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Enigma: Seven Lives Many Faces (EMI Music)

Enigma - Enigma: Seven Lives Many Faces (EMI Music)

A boltokba került Michael Cretu új albuma, amely az Enigma zenei project sorozat hetedik tagja. A zeneszerző a lemezt "omnikulturálisnak" nevezte, jelezve ezzel, hogy az anyagon több nép zenéje hagyott nyomot.

Seven Lives

A lemez nagyon erős fogadtatásban részesült, értem ez alatt mind a pozitív, mind a negatív kritikákat és észrevételeket. A rajongók, illetve Enigma-kedvelők egyik csoportja csalódottan kelt fel a Seven Lives Many Faces hallgatása közben vagy után, mert legtöbbjük unalmas, elalvós szintetizátoros zenének találta. Persze a tipikus „enigmás” hangminták megjelenését ők sem vitatták, sőt, éppen ezért gondolják úgy, hogy az egész koncepció túlzottan is megszokott ritmusra és dallamvilágra épül. Pedig a címadó Seven Lives igencsak izgalmas és eredeti dal, és a másik single is hangulatos, érdekes lett.

Enigma - Enigma: Seven Lives Many Faces (EMI Music)

Az ellenpélda az a csoport, akiknek kifejezetten bejött az album. Szerintük az összes dal nagyon erős, mély hanzású, érdekes és fordulatos. Sokan az ötödik lemezt tekintik az Enigma új korszakának a kezdetének, az új utak keresésének, s ezt mint szükséges rosszat értelmezik, ezért egy kicsit bizonytalannak érzik azt az albumot. A Posteriori és a Seven Lives viszont már mutatják, hogy Cretu megtalálta a helyes irányt, és megnyitott egy új, ismeretlen kaput.

Nos én valamilyen szempontból mindkettővel egyetértek, mégis a kettő között találom meg a saját verziómat. Igen, unalmasnak tartom én is az új lemezt, nagyon egyhangúnak a hasonló aláfestések miatt, viszont valóban egy kicsi újat is kapunk az eddig ebben a zenében szokatlan stílusoknak és hangzásoknak köszönhetően. Úgy gondolom, hogy az Enigmának volt egy kezdeti nagyon jó vonala, mellyel hatalmas sikereket aratott, de azóta ez megtört, és képtelen olyan „slágereket” kiadni keze alól.

Tracklista:

1. Encounters
2. Seven Lives
3. Touchness
4. The Same Parents
5. Fata Morgana
6. Hell's Heaven
7. La Puerta Del Cielo
8. Distorted Love
9. Je T'aime Till My Dying Day
10. Déjà Vu
11. Between Generations
12. The Language Of Sound

stanley

2008. 12. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2008. 12. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 01. 20. 19:49
Imádom az új lemezt..lehet h egyhangúvá teszik az aláfestések..de sok újdonság is felfedezhető bennük.. és a Seven lives című szám úgy magával ragadott..h két napja..folyamatosan csak azt hallgatom ...
rea 2009. 08. 27. 17:48
la puerta del cielo..., és az összes többi szám frenetikus/cretu hatalmasat alkotott, IMÁDOM!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Enigma: Seven Lives Many Faces (EMI Music) cikk képei
Enigma - Enigma: Seven Lives Many Faces (EMI Music)Enigma - Enigma: Seven Lives Many Faces (EMI Music)