Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Simply Red: The Greatest Video Hits /DVD/ (Record Express)

Simply Red - Simply Red: The Greatest Video Hits /DVD/ (Record Express)

Mick Hucknall csapata nem először összegez, s bár e klipgyűjtemény sem teljes, kétség kívül ez a legátfogóbb mind közül. A borító ugyan a Simply Red 25 The Greatest Hits 2CD-s, illetve 2CD+DVD-s változatát idézi, ám téved, aki azt gondolja, hogy az utóbbi csomag harmadik korongja megegyezik az önálló DVD-kiadással!

Zseniális hang, kitűnő zenészkollégák és sikerdalok sora jellemzi a negyedszázada alakult Simply Red formációt. A banda a videókorszak idején, 1996-ban jelentette meg először slágereinek klipgyűjteményét. A Simply Red Greatest Hits VHS-re 18 klip került, míg az azonos borítóképpel és címmel hét évvel későbbi DVD kiadás már 26 tétellel büszkélkedhetett! Igaz, a 2003-as összegzés a Love and Russian Winter albumig kísérte a pályafutást, ezzel szemben a csupán 25 videót felvonultató 2008-as Simply Red 25 The Greatest Hits 3 lemezes deluxe változatának DVD-je nemcsak a 2003-ban kijött, zseniális Home-ot idézi meg, de a 2007-es Stay nagylemezt is. Mégsem e korongról lesz szó, hanem – úgymond – ennek a bővített változatáról.

A Simply Red The Greatest Video Hits ugyanis bő kétórányi játékideje során 33 szerzemény és hozzá készült képanyag sorakozik a 1985-ös Money’s Too Tight (To Mention)-től kezdve egészen a 2007-es So Not Over You-ig. A szimpatizánsok örömmel fedezhetik fel a Kenny Gamble–Leon Huff szerzőpárostól kölcsönzött If You Don’t Know Me By Now című remeket – e klipben részleteket láthatunk a Money’s Too Tight (To Mention), a The Right Thing, a Holding Back The Years és a Maybe Someday videókból –, de itt van a hullámvasutas Fairground és a Londont táncolókkal megtöltő Ain’t That A Lot Of Love is. A további vizuális csemegékről olyan rendezők gondoskodtak, mint a Madonnával és Mick Jaggerrel együtt dolgozó, a Kedvencek temetője című filmet is jegyző Mary Lambert (Infidelity), a David Bowie-t is dirigáló Steven Lock (Thrill Me, Your Mirror) és Marcus Nispel (Say That You Love Me, The Air That I Breathe), akinek a nevéhez Faith No More és Cher videó is köthető. Vagy ott van a DVD két utolsó klipjéért felelős, Kylie Minogue-gal, a Coldplay-jel, a Placeboval és a Maroon 5-val is dolgozó Russel Thomas (Perfect Love, So Not Over). A legtöbb Simply Red videóanyagot mégsem ők, hanem a szakma nagymenője, Andy Morahan jegyzi (The Right Thing, Something Got Me Started, For Your Babies, Fake, You Make Me Feel Brand New), aki nem csak megkerülhetetlen zenei kulcsfigurákkal dolgozott együtt, de számos mestermunkát is letett az asztalra! (Ő dirigálta Jacko bukaresti koncertfilmjét, s az ő hírnevét öregbíti többek közt a Guns N’ Roses November Rain, George Michael Faith, illetve Bryan Adams Everything I Do I Do It For You című klipremeke is!)

Mindez szép és jó, bár a sztereó hanghoz mindenféle képarányokat kapunk: az eredeti 4:3-as mellett a We’re In This Together, valamint a Perfect Love esetében valódi anamorfikus szélesvásznú is betölti a 16:9-es képernyőt, a legtöbb esetben azonban sajnos letterbox formátumban jelennek meg a videók.
Ráadásul a megszállott Simply Red-rajongóknak jogos hiányérzetük lehet. A gyűjteményből ugyanis hiányzik az I Won’t Feel Bad, A Song For You, a Something Got Me Started latinos változata, az Oh! What A Girl! és abszolút érthetetlen módon a 2008-as, egészen friss Go Now is… (Ez elég is egy teljes érdemjegy-levonáshoz.)

Öt felvétel hiányzik ahhoz, hogy teljes Simply Red-klipparádénak örvendhessünk, ám így is sok emlékezetes és joggal kedvelt (képes) kompozíció, valamint koncertfelvétel (a Thrill Me Hamburgban, a Your Mirror Manchesterben, a You Make Me Feel Brand New pedig Szicíliában került megörökítésre) került egyetlen DVD-re, mely nagyszerű alap lehet a 2009-ben induló, állítólag utolsó Simply Red turnéhoz.

Tracklista
1. Money’s Too Tight (To Mention)
2. Come To My Aid
3. Holding Back The Years
4. Open Up The Red Box
5. The Right Thing
6. Infidelity
7. Maybe Someday
8. Ev’ry Time We Say Goodbye
9. It’s Only Love
10. A New Flame
11. If You Don’t Know Me By Now
12. You’ve Got It
13. Stars
14. Something Got Me Started
15. Thrill Me
16. Your Mirror
17. For Your Babies
18. Fairground
19. Never Never Love
20. Remembering The First Time
21. We’re In This Together
22. Angel
23. Night Nurse (Sly and Robbie-val)
24. Say You Love Me
25. The Air That I Breathe
26. Ain’t That A Lot Of Love
27. Your Eyes
28. Fake
29. Home
30. You Make Me Feel Brand New
31. Sunrise
32. Perfect Love
33. So Not Over You

Balajti Péter

2008. 12. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2008. 12. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Simply Red: The Greatest Video Hits /DVD/ (Record Express) cikk képei
Simply Red - Simply Red: The Greatest Video Hits /DVD/ (Record Express)