Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Sugababes: Catfights and Spotlights (Island)

Sugarbabes - Sugababes: Catfights and Spotlights (Island)

2008. október 20-án jelent meg a Sugababes hatodik stúdióalbuma Catfight and Spotlights címmel. Az lemezt beharangozó dal, a Girls az angol kislemezlista 3. helyéig jutott, de a közönség hamar megunta…

A One Touch lemez óta először fordult elő a Sugababes-szel, hogy albumuk beharangozó nótája nem érte el az első helyet az angol slágerlistán. Eddig a Freak Like Me, a Hole In The Head, a Push The Button és az About You Now egyaránt szerepelt a dobogó legfelső fokán. A Girls a megjelenés utáni ötödik héten már nem is szerepelt a Top10-ben.

De most koncentráljunk egy kicsit a lemezre, amely 12 felvételt tartalmaz, plusz 3 bónuszdalt, köztük a népszerű About You Now akusztikus átdolgozásával. Csak májusban ért véget a Change Tour, amikor a három lány, Keisha, Heidi és Amelle rögtön stúdióba vonult, hogy felvegye legújabb anyagukat. Nyáron folyamatos pletykák terjengtek arról, hogy a cukorbébik a zeneipar ászával, Timbalanddel dolgoznak új lemezükön. Végül ebből nem lett semmi, az időhiány miatt – mondták a lányok. A Catfights and Spotlights így is egy szuper anyag lett, egyáltalán nem hiányzik ide se Timbaland, se Justin Timberlake de még Rihanna sem. (Isten őrizz!)

A Sugababes alapvetően kétféle arcát mutatja meg a lemezen: az egyik a bulizós, lazább, a másik érzelemmel telített, szerelmesebb. Beyoncé legújabb, I…Am Sasha Fierce albumához hasonlítanám ezt a besorolást, amivel egyébként az égvilágon semmi baj sincs. Nekem inkább az utóbbi, tehát a szenvedélyes, érzelmes számok jönnek be inkább, mint például a Side Chick, a Sunday Rain és a Sound of Goodbye. A pörgősebb felvételek közül az első kislemezként kimásolt Girls-t, és a bónuszfelvételek között található She’s Like A Star-t emelném ki. Legutóbbi a híres-neves producer Taio Cruz közreműködésével készült. Egyik „csoport”-ba se tenném az Every Heart Brokent, amely szerintem első hallás után a hallgatók többségének kedvencévé válna jól megjegyezhető refrénje miatt. Nem nevezhető bulizós számnak, de balladának sem.

A lemez hallgatása közben leginkább az olyan kaliberű számok refrénje idegesített, mint a Hangin’ on a Star, a You on a Good Day és a No Can Do. Ilyenkor úgy éreztem magam, mintha egy óvodásoknak szóló albumot hallgatnék. Egyetlen szám lóg ki a sorból: a Beware, ami sajnos eléggé elrondítja a lemezt, hisz a többihez képest eléggé jellegtelen. Szívem szerint föl sem raktam volna a lemezre, de hát erről nem én döntöttem.

A Catfight and Spotligts az angol lemezlista 8. helyén debütált, amely hatalmas csalódás mindenki számára. Az első héten mindössze 23,000 példányt adtak el belőle a szigetországban. A lányok természetesen csalódottságukat fejezték ki egyik nem rég készült interjújukban, melyben Heidi a promocíó hiányáról beszélt. Elmondása szerint még sok Sugababes-rajongó nem tud az új korong létezéséről.

Összegezve a cukorbébik egy nagyon korrekt lemezt alkottak meg, amely – akárhogy is nézzük - nem érdemli meg ezt a szerény fogadtatást.

Tracklista:
1. Girls
2. You on a good day
3. No can do
4. Hanging on a star
5. Side chick
6. Unbreakable heart
7. Sunday rain
8. Every heart broken
9. Beware
10. Nothing's as good as you
11. Sound of goodbye
12. Can we call a truce
13. About you (acoustic version)
14. She's Like a Star (with Taio Cruz)
15. Girls (re-work)

Luxi

2008. 12. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Luxi 2008. 12. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sugababes: Catfights and Spotlights (Island) cikk képei
Sugarbabes - Sugababes: Catfights and Spotlights (Island)