Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Craig David: Greatest Hits /CD+DVD/ (Warner)

Craig David - Craig David: Greatest Hits /CD+DVD/ (Warner)

Akár játszhatott volna a betűkkel is, hiszen a monogramjából összejött volna a CD, vezetékneve mássalhangzóiból pedig a DVD. De nem tette. Craig David kétkorongos slágergyűjteménye ettől függetlenül is példaértékű.

A 79 perces játékidejű hanghordozóra egy híján húsz nóta fért el. A korong a két angol listavezető, a Fill Me In és a 7 Days felütésével indít, majd a toplistán második helyig jutó, egy Sting-sikeren alapuló, s a szerző-előadót is meginvitáló Rise & Fall gondoskodik a sláger-folytatásról. Bár a szerzemények nem időrendi sorrendben szerepelnek, azért jól érzékelhetőek a Craig David felejtős (Rendezvous, Hidden Agenda stb.) és működő lírai, illetve középtempós vonalát (pl.: Don’t Love You No More /I’m Sorry/, Walk Away) meg-megszakító, illetve váltó kísérletezései, melyek többsége kifejezetten jót tett az előadónak. Míg a hip-hop és r’n’b rajongók a What’s Your Flava? hallatán bólogathatnak, addig az elektróra gerjedők az Artful Dodgerrel rögzített Rewind miatt örülhetnek. A két műfajt vegyítő, Kanoval rögzített This Is The Girl abszolút elismerésre méltó, ám míg a funky-fúvósokkal megtámogatott 6 Of 1 Thing és a funky-riffel operáló All This Way elsőre működik, addig a David Bowie-tól kölcsönzött Let’s Dance-t megbolondító Hot Stuff (Let’s Dance) című megoldást szokni kell.

A kifejezetten a Greatest Hits-re időzített három új felvétel közül az erősen elektro-vonalas Where’s Your Love túllő a célon, az egymásra nagyon hasonlító Just My Imagination és Insomnia közül viszont az utóbbi bizonyul igazi telitalálatnak!

A kétrétegű DVD-n mindössze tíz sztereó hangú klip kapott helyett, viszont az összes 16:9-es klip anamorfikus szélesvásznú formátumban kapott helyet (a What’s Your Flava? pedig gyárilag 4:3-as képarányú)! Ráadásul a műsor két változatban is megtekinthető: a negyvenpercnyi klipanyag önmagában is választható, de megnézhetjük Craig David – szintén anamorfikus szélesvásznú – felvezetésével is, úgy viszont majdnem egyórás a program. Az előadó lelkesen mesél a dalok születéséről és a klipek készítéséről. A Fill Me In a szülői rajtakapás/megúszás problémáját vizualizálja, a 7 Days pedig az Idétlen időkig című filmből merít ihletet. Nem ez az egyetlen mozis vonatkozás, hiszen a What’s Your Flava? esetében a többségnek garantáltan beugrik a Charlie és a csokigyár című Tim Burton mozi. A Walking Away, akárcsak az All The Way klipje ügyes trükkjeivel ragadja meg a figyelmet, a Rise & Fall esetében viszont Sting a fő látványosság – Craig David mellett. A szakítós Don’t Love You No More (I’m Sorry) témája azoknak is átjön, akiknek nem sokat mond az angol szöveg, s szintén beszédes a This Is The Girl videója. A David Bowie-klasszikust zenében megidéző Hot Stuff (Let’s Dance) vizuális tálalása meg majdnem olyan retró, mint a Where’s Your Love „képesítése”. Az viszont furcsa, hogy DVD menüje alatt pörgő Insomnia klipje nincs a kínálatban…

Korrekt, kétlemezes kiadás, sok egykori és friss sikerrel a nem csak nyálas dalokkal bíró Craig Davidtől. Az anamorfikus képű klipekért pedig külön jópont jár!

Tracklista
CD
1. Fill Me In
2. 7 Days
3. Rise & Fall (közreműködik: Sting)
4. Insomnia
5. What’s Your Flava?
6. Walking Away
7. Where’s Your Love (közreműködik: Tinchy Stryder)
8. You Don’t Miss Your Water (’til The Well Runs Dry)
9. Rendezvous
10. Spanish
11. All The Way
12. Just My Imagination
13. World Filled With Love
14. Don’t Love You No More (I’m Sorry)
15. 6 Of 1 Thing
16. Hidden Agenda
17. This Is The Girl (közreműködik Kano)
18. Rewind
19. Hot Stuff (Let’s Dance)

DVD
1. Fill Me In
2. 7 Days
3. Walking Away
4. What’s Your Flava?
5. Rise & Fall (közreműködik: Sting)
6. All The Way
7. Don’t Love You No More (I’m Sorry)
8. This Is The Girl (közreműködik Kano)
9. Hot Stuff (Let’s Dance)
10. Where’s Your Love (közreműködik: Tinchy Stryder)

Balajti Péter

2008. 12. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2008. 12. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2008. 12. 15. 18:30
Nagyon szeretem!Ez a craig egy csúcs pasi!és nem csak a hangja!
Vendég 2009. 01. 24. 19:59
Én is imádom, már több mint 5 éve. :) Szerintem egyedülálló a hangja az R&B világában.
Vendég 2009. 01. 26. 18:03
Én nagyon imádom ezt a pasit!Szeretem ahogy kinéz,ahogy énekel és a hangját!Csúcs pasi!
Vendég 2009. 08. 09. 17:07
a rádió változatát nem lehet letöteni pedig az csúcs pötgősebb

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Craig David: Greatest Hits /CD+DVD/ (Warner) cikk képei
Craig David - Craig David: Greatest Hits /CD+DVD/ (Warner)