Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Tom Jones: 24 Hours (EMI)

Tom Jones - Tom Jones: 24 Hours (EMI)

A walesi fenegyerek nem csak visszatért, de részben ahhoz a zenei világhoz kanyarodott, ami igazi fénykorát idézi. Ezúttal fekete zenéhez is adja a számos színesbőrű énekest is megszégyenítő hangját. Bizony, Tom Jones több mint a Sexbomb!

Lehet kritizálni plasztikai műtétjei, s irigyelni nőügyei miatt, de a hangja még mindig erőteljesen dögös. Jószerivel szerzőként is viszi a lemezt a 68 éve született, lovaggá ütött művész, aki szakítva a modern megoldásokkal, egy U2 (Sugar Daddy), egy Bruce Springsteen (The Hitter) és egy Tommy James & The Shondells (I’m Alive) feldolgozás mellett a hatvanas évek fehér és fekete zenei műfajait idézi meg. Bár a korong második felében a visszafogottabb daloké a főszerep, nem kell külön éltetni az öreget: Tom Jones nagyon is él!

Sokszínű anyagot kapunk, s bár a dalsorrend egy-két helyen megkérdőjelezhető, s a borító is furcsa, határozottan minőségi muzsikák sorakoznak Tom Jones legújabb lemezén. A fúvósokkal megtámogatott, energikus I’m Alive telitalálatos startnóta, melynek méltó párja az In Style And Rhythm. Más a helyzet az If Should Ever Leave You, a We Got Love és a The Road című dalokkal, ezek a negyven évvel ezelőtti Tom Jones-kulcsnóták sorába passzolnak. A fekete énekeseket megszégyenítő előadásban tálalt funk-soul varázslatok – Feels Like Music, Give A Little Love – viszont új, és döbbenetesen jó oldaláról mutatják meg a veterán mikrofonbálványt. A Bruce Springsteentől kölcsönvett The Hitter, no meg a spéci vokállal kísért, visszafogott tempójú Seen That Face, a szívből jövő, mégis hátborzongató Never szokatlanul szólnak, de szintén működnek Tom Jones előadásában. Nem úgy a Seasons és a címadó 24 Hours, ezek feledhetőek. A kitartóak viszont az utóbbi, lemezt záró felvételt követően egy rejtett dalt is meghallgathatnak: ráadásul a Take Me Back To The Party egy friss és hamisítatlan buliszerzemény.

Tom Jones egykori Reload-kísérlete (melyen napjaink előadóival és együtteseivel dolgozott együtt) és Wyclef Jeannal közös produkciója (Mr. Jones) után újra önmagát adja.

Tracklista:
1. I’m Alive
2. If Should Ever Leave You
3. We Got Love
4. Feels Like Music
5. Give A Little Love
6. The Road
7. In Style And Rhythm
8. Sugar Daddy
9. Seasons
10. Never
11. The Hitter
12. Seen That Face
13. 24 Hours
rejtett dal: Take Me Back To The Party

Balajti Péter

2009. 02. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2009. 02. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 11. 13. 18:34
http://meszarosmarton.wordpress.com/2009/11/12/tom-jones-budapesten/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tom Jones: 24 Hours (EMI) cikk képei
Tom Jones - Tom Jones: 24 Hours (EMI)