Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

The Prodigy: Invaders Must Die (CLS)

Prodigy - The Prodigy: Invaders Must Die (CLS)

Majdnem öt évet kellett várnunk a The Prodigy legújabb stúdiólemezére. Ez alatt az idő alatt történtek változások a házuk táján. Új kiadójuk lett (Take Me To The Hospital Records) valamint az 1997-es albumuk (The Fat Of The Land) óta most újra együtt dolgozott az elektropunk banda mindhárom tagja.

Az új korongra érdemes volt várni. Profi munkát végeztek rajta. Az előzetesen megjelent kislemezek, mint a címadó Invaders Must Die és az Omen kiválóan vezették fel a lemez megjelenését. Különösen az utóbbi, amely a brit lista negyedik helyéig jutott. Sztárközreműködőben sincs hiány. A Run With The Wolves c. trackhez nem kisebb név adja a nevét, mint David Grohl (Nirvana, Foo Fighters). A 11 dalból álló album végig dübörög. Már-már a The Prodigy 90es évekbeli fénykorát idézi, ezért talán egy kis retro érzésünk is lehet vele kapcsolatban, amit egyértelműen pozitívumként tarthatunk számon. A World's On Fire az intenzív rave és rap betéteivel például a korábbi, mára már klasszikussá vált Firestarter-t juttathatja eszünkbe. A lendület a 11es tracknél (Stand Up) csillapul kissé, amely a lemez outrojaként is felfogható.

Hallgatása közben korábbi húzóslágereik elevenedhetnek meg előttünk (Voodoo People, Breathe stb.) és megnyugvással vesszük tudomásul, hogy kedvenc brit dancerock bandánk lassan húsz év után is tud számunkra kellemes időtöltést nyújtani. Extraként kapunk egy DVD-t is az album mellé, amelyen megtalálható az első két kislemezre kimásolt dal videoklipje, valamint a World's On Fire és a Warriors Dance élő változatai. A lemez sikerét bizonyítja, hogy az első helyen nyitott a brit és a német albumeladási listán is. Nálunk a második hely volt a kezdőpozíciója. Persze heteken belül kiderül, hogy a jó start után mélyrepülés következik-e, amely mostanában jellemző a korábbi, népszerű zenekarok kiadványaira (lásd Guns N Roses visszatérő albuma)

Mindenesetre ez egy jó anyag. Habár nem egy korszakalkotó lemez, ennél rosszabb sose legyen.
(DÉW)

2009. 03. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 03. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 03. 23. 23:12
Hát nem tudom... nagy Prodigy rajongó vagyok, és hihetetlenül vártam már ezt az albumot. DE amikor beraktam a hifibe őrült izgalommal, vigyorogva, ajtót kulcsrazárva, függönyt behúzva, hangot maxra tekerve, szakadt farmerba , Virgin Mega Store-ból szerzett Invaders-es pólóba akkor..akkor először meghallottam az Invaders Must Die c. számot amit eleve utálok, nem értem miért én próbáltam megszeretni de valahogy nem áll a fülemre...mindegy jött az Omen, ami mintha a klippben jobban tekert volna, itt meg jelentős hangeffekteket vettek el a dobtól ami kicsit megbántott:D Utána a folyamatos leépülés vette kezdetét, egyedül a Take Me To The Hospital tudott visszranágatni a súlyos letargiából..a Warriors Dancehez nagy reményeket fűztem de vhogy nagyon elqrták a masterjét, és borzasztóan recsegős a hangja, a csajszi vokálnak meg nagyon tompa...aztán jött a végén ez az erősen FatBoy Slimes beütésű Stand Up, de még abból is a gyengébb kategória. Na erre kellet 5 évet várni. Ennek ellenére a Prodigyt nincs miért lehordani, mert már nem kell mit bizonyítania. Egyszerüen csak megöregedett a zenekar, és egyszer minden jó véget ér. Én az album végére már a földön feküdtem és gyászoltam ezt a remek 18 évet amit a Prodigy dalaival tölhettem, illetve tölteni fogok, mert a klasszikusokat nem lehet megunni. Csupán egy korszak zárult szerintem le, ami jelentősen megváltoztatta a zenei világot, és evvel hogy saját lemezkiadót alapítanak az ifjú electronic titánoknak, szerintem a lejobb módot választották hogy emelt fővel adják át helyüket egy új generációnak. Az album nem jött össze szerintem, félre van keverve pár szám, túl sok benne az elektronikus ricsaj és erőtlen. Inkább bolondos, mint agresszív. Azthiszem új közönséget céloztak meg evvel, vagy csak félre sikerült ez a retrós cucc. Mindenesetre koncerteket még mindig ők adnak a legjobban a világon, és ezek a számok is inkább koncertre írodtak mint otthoni hallgatásra. Remixekbe ki lehet még kúrálni a dalokat. Most pl. van ez a Molotov Beatz nevü fan made remix gyártó csapat. Illetve az Exen, ami szintén készített pár remek Prodigy remixet. Ahh muszáj volt ezt leírnom valahova, béke veletek! Retox
Vendég 2009. 03. 25. 4:20
Egyetértek az előttem szólóval. Csak annyit tennék hozzá, hogy nekem 1-2 szám kicsit pendulum-koppintásnak tűnik hangzásra.
Vendég 2009. 03. 26. 22:13
Elsőre azt hittem ez valami vicc. Hihetetlenül gyenge album. Semmi őrület, semmi erőszak. Néha felsejlett az Experience, de csak néha és csak sejlett, közel nem olyan ötletes, egyedi, fülbemászó mint a debüt. Alig bírom elhinni, hogy ezt Howlett csinálta. Egyszerűen igénytelen.
pafff 2009. 06. 23. 10:29
itt van még egy vélemény róla: http://www.radiobogre.com/index.php/lemez-ajanlo/56-ajanlo/245--the-prodigy-invaders-must-die

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

The Prodigy: Invaders Must Die (CLS) cikk képei
Prodigy - The Prodigy: Invaders Must Die (CLS)