Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Keri Hilson: In a Perfect World... (Mosley Music Group/Interscope)

Keri Hilson - Keri Hilson: In a Perfect World... (Mosley Music Group/Interscope)

Talán már senkinek sem kell bemutatni Keri Hilsont, aki nem akárhogyan mutatkozott be a nagyközönségnek: együtt énekelte ugyanis 2007 egyik legnagyobb világslágerét, a „The Way I Are”-t, a szuperproducer Timbalanddel.

Azóta többször hallhattuk őt: Keri háttérvokalistaként tűnt föl Britney Spears 2007-es „Blackout” lemezén, Nas „Hero” című számában ő énekli a refrént, szintén Timbalanddel és a Pussycat Dolls-ból jól ismert Nicole Scherzingerrel énekelte a „Scream” című felvételt, szerepelt Ne-Yo „Miss Independent” klipjében is.

Másfél évig halasztották az album megjelenési időpontját, majd végül idén március 24-én végre napvilágot látott az „In a Perfect World...”.

Keri elmagyarázta a cím jelentését:

„Megragadom az alkalmat, hogy kifejezzem, a világon semmi és senki sem tökéletes. Senkinek sem könnyű, és mindenkinek vannak szerelmi problémái. Nagyon fontosnak éreztem, hogy olyan dalokat írjak, melyek szövegeiben sok nő magára ismer. Nem akartam egy olyan lemezt készíteni, melyben tökéletesnek állítom be magam.”

Elöljáróban annyit, hogy Timbaland és Polow da Don az album executive producerei, és olyan sztárok működnek közre rajta, mint Akon, Lil Wayne, Timbaland, Keyshia Cole, Trina, Kanye West és Ne-Yo.

Amikor először meghallgattam a lemez első felvételét, a Lil' Wayne-nel közös Turnin' Me On-t, elborzadtam: azon merengtem, hogy állhat ez a Billboard lista 15. helyén. Üres rapbetétek, jellegtelen instrumentál, semmi pozitívum. Aztán mikor egyre többször meghallgattam, akkor döbbentem rá, hogy abszolút fülbemászó a refrén, s Keri hangja miatt teljesen el tudok tekinteni a már szokásossá vált effektektől, az unalmas „tapsos” alaptól. Ez a lány tényleg tud valamit.

A Return The Favor egyértelműen az egész korong up-tempós csúcspontja. Timbaland és Keri hangja rettentőmód passzol egymáshoz, bár ezt már a „The Way I Are”-ban is hallhattuk. Kár, hogy az illegális letöltések megakadályozták a szám listás szereplését.

A Kanye Westtel közös Knock You Down elég szürke szám, a refrénje viszont felemeli az egész felvételt, Kanye rap-betéte valamint a versszakok teszik egyhangúvá.

Erősen a 80-as éveket tükrözi a briliáns Slow Dance valamint az album érzelmi kicsúcsosodása, a Tell Him the Truth, melyet ha Keri megklippesítene, akár világsláger is lehetne a balladából.

A pörgősebb dalok közül érdemes kiemelni az Intuition-t. Indiai beütésével ez is képes lenne meghódítani a listákat, hisz elég ritkán hallani mai divatos R&B-t és indiai alapot együtt. Csupa rádióbarát felvétellel találkozunk egyébként az albumon, a How Does It Feel is ilyen. Egyetlen apró hiba: a jóöreg Timbo jobban tette volna, ha kihagyja az alapból a Flo Rida Elevator-jában használt csilingeléseket, egyedibbé vált volna a dal.
Akon most sem hazudtolja meg önmagát: nagyon odateszi magát a Change Me című számban. Talán túl sokat is énekel, szívesebben hallanám Keritől a refrént, mint tőle. Olyan, mintha Akon lemezén vendégszerepelne Ms. Hilson, pedig épp fordítva van...

A Where Did He Go-val zárul a lemez, amely kitűnő választás búcsúdalnak, már csak a címből adódóan is. A középtempós szám ugyan nem a legkiemelkedőbb alkotás a korongról, de méltó befejezése ennek a sokszínű munkának.

Keri Hilson a „nagyokkal” olyat alkotott, amire egy év múlva már nem sokan fognak emlékezni. Na nem a művésznő a hibás, hanem a kiadó. A lemez már most nem kap megfelelő promóciót, pedig a kritikusok is nagyon jó véleménnyel vannak róla. Az előzetes hírek szerint 70-80 ezret adtak el belőle eddig az USA-ban, ami olyan nagyon már nem fog nőni, hisz mindig az első héten értékesítik a legtöbbet. Mindentől függetlenül az album nagyon tuti lett, de aki nem szerelmes, az ne vegye meg: annak túl unalmas lesz.

Tracklista:
01- Intro
02- Turnin Me on Feat. Lil Wayne
03- Set Your Money Up Feat. Keyshia Cole and Trina
04- Return the Favor Feat. Timbaland
05- Knock You Down Feat. Kanye West and Ne-Yo
06- Slow Dance
07- Make Love
08- Intuition
09- How Does it Feel
10- Alienated
11- Tell Him the Truth
12- Change Me Feat Akon
13- Energy
14- Where Did He Go

Luxi

2009. 03. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Luxi 2009. 03. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 04. 05. 2:44
A cikk teljesen korrekt. Én is ugyanígy vagyok vele. Aki nem szerelmes, az tényleg ne vegye meg a lemezt. A lemez nagyrésze ugyanis erről szól :) De tényleg klassz dalok vannak rajta. Semmi extra, de jó a lemez :)
Vendég 2009. 05. 09. 19:03
imádom kerit (és beyoncét rihannát ciarát) quva jó számok vannak az albumon főleg a knock you down
Vendég 2009. 05. 09. 19:15
imádom timbalandot ő csinálja a legjobb számokat IMÁDOM
Vendég 2010. 03. 22. 18:21
"Bé"= 03.14. "16:19" "Csé" = 03.22. "16:19" (ma) véletlen?? MMR, Lendva, "Gin tonic" (konzervről most megy...)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Keri Hilson: In a Perfect World... (Mosley Music Group/Interscope) cikk képei
Keri Hilson - Keri Hilson: In a Perfect World... (Mosley Music Group/Interscope)