Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Ciara: Fantasy Ride (Jive, RCA, LaFace)

Ciara - Ciara: Fantasy Ride (Jive, RCA, LaFace)

A crunk és az r'n'b berkeiben kitűnően mozgó Ciara már harmadik lemezénél tart, minden kétséget kizáróan az eddigi legjobb a Fantasy Ride.

Ciara neve elképzelhető, hogy nem cseng ismerősen mindenki számára, hisz legutóbbi sikerét még 2005-ben aratta a '1,2 Step' és az 'Oh' című felvételekkel, még az első 'Goodies' lemezéről, melyből 5 milliót adtak el. A második korong veszte elsősorban a promó mérsékeltsége, valamint maga az anyag minősége volt. A 'The Evolution' 2006 decemberében került a lemezboltok polcaira. A számok túl lágyak voltak, hiányzott belőlük az a vadság, mellyel Ciara sikerre vitte bemutatkozó albumát. A visszafogott stílust első lemezén is megmutatta az énekesnő, de közel sem olyan mértékben. Az új, 2009-es Fantasy Ride arról tanúskodik, hogy Ciara neve méltatlanul lett elfeledve a 2000-es években. Ugyan az r'n'b és a pop felé fordul, de még mindig tud olyat mutatni, amiért az emberek megőrülnek. Tavaly Ciara azt nyilatkozta, hogy szeretné a rajongóit egy zenei utazásra vinni. Nos, ez kifogástalanul sikerült.

Ciara - Ciara: Fantasy Ride (Jive, RCA, LaFace)

Számtalanszor halogatták a lemez megjelenési dátumát, 2008 nyarától egészen mostanáig legalább nyolcszor változott az időpont. A Fantasy Ride Ciara képregényszerű énjét próbálja bemutatni, melyet maga az énekesnő csak 'Super C'-ként emleget. Állítása szerint ez a karakter a belső erejét és agresszióját tükrözi. Super C főszereplővé vált a promóciós munkákban. Ő egy futurisztikus szuperhős, egy robotkarakter. Ezt a tavaly ősszel megjelnt 'Go Girl' klipjében láthattuk. Bernard Chang képregénykészítő sietett Ciara segítségére, akivel a lemezborítót tervezték.

A Fantasy Ride első két felvezető dala nem ért el nagy sikereket. 2008 őszén a 'Go Girl' jelent meg T-Pain közreműködésével, melynek klipjét az addigi legjobbnak kiáltották ki a rajongók. A dal érthetetlenül csak a 78. helyig jutott a Billboard-on. Ekkor Ciara eltolta a lemez megjelenési dátumát, s megjegyezte, januárban kijön a 'Never Ever'-rel, majd utána a Fantasy Ride-dal. A 'Never Ever' sem tudott sokkal többet elérni, így Ciara elővette a titkos fegyverét: a Justin Timberlake-kel közös 'Love Sex Magic'-et, mellyel azonnal meghódította a slágerlistákat és rádiókat. A siker még ma is tart, így már nem volt kockázatos megjelentetni a Fantasy Ride-ot.

Ciara imádja a lassú, érzelmes dalokat, de természetesen nem fordul el a pörgősebb, izgalmasabb dallamoktól sem. Valószínűsíthetően rajongói kérése miatt utóbbiból többet találunk a korongon. Nem mondanám, hogy kisajtolja az utóbbi 2-3 év Timbaland-féle hangzásait, de azt sem, hogy újat mutat rajta. A hangjával ezt teljes mértékben tudja feledtetni velünk. Vannak rendkívül kiemelkedő dalok a lemezen és vannak, melyek hozzák a szintet, de semmi különlegeset nem mutatnak. A 'High Prince', a 'Turntables', a 'G is for a Girl (A-Z)', de főleg a 'Keep Dancin' On Me' külön dicséretet érdemel, csak úgy, mint az erősen Aaliyah beütésű 'Like A Surgeon'.

Egy 100%-ig kellemes lemezt hozott össze Ciara, melyről csak az 'I Don't Remember'-t tenném ki. Eddigi munkái közül ez mindenképp a legerősebb. Beyoncé jól tenné, ha a háta mögé nézne – Super C erősebb, mint valaha...

Tracklista:
1. “Ciara to the Stage”
2. “Love Sex Magic” (featuring Justin Timberlake)
3. “High Price” (featuring Ludacris)
4. “Turntables” (featuring Chris Brown)
5. “Like A Surgeon”
6. “Never Ever” (featuring Young Jeezy)
7. “Lover’s Thing” (featuring The-Dream)
8. “Work” (featuring Missy Elliot)
9. “Pucker Up (Kiss My Swag)”
10. “G is for Girl (A-Z)"
11. “Keep Dancin’ On Me”
12. "What Your Name Is"
13. “I Don’t Remember”

Luxi

2009. 05. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Luxi 2009. 05. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 06. 16. 13:10
kiráááááááááááály
Vendég 2009. 06. 19. 16:07
nagyon király
Vendég 2011. 01. 27. 13:40
Nagyon jó!!! Imádom Ciara zenéit!!!!! <3
DIANA21 2012. 11. 15. 14:36
FUUUU AZ BISZTOS JO

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ciara: Fantasy Ride (Jive, RCA, LaFace) cikk képei
Ciara - Ciara: Fantasy Ride (Jive, RCA, LaFace)Ciara - Ciara: Fantasy Ride (Jive, RCA, LaFace)