Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

A-ha: Foot of The Mountain (We Love Music / Universal)

A-ha - A-ha: Foot of The Mountain (We Love Music / Universal)

A norvég banda folyamatosan képes a megújulásra, legújabb anyaguk 40 percnyi kellemes popzenét tartalmaz „Foot of The Mountain” címmel.

Morten Harket hangja az idők folyamán bizony nem kopott, sőt talán egyre jobb. Igaz szólókorongjaival nem ért el sikereket. Viszont az A-ha-val újra hódít. A legújabb lemezt kétszer kellett meghallgatnom, mert elsőre elégé unalmasnak és andalítónak tűnt. Viszont egy kiforrott, jó kis anyaggal van dolgunk. Hozzá kell ugyan tennem, hogy ez az A-ha már nem a 80-as évek tinipop bandája, viszont érettebb emberekhez, érettebb és jobb hangzás párosult. A norvég csapat (amelyet gyermekkorom óta imádok:-) sosem akart nagy babérokra törni, csak megtalálni a hallgatóságát és célközönségét. Nos, aktuális lemezükkel, ez sikerülhet, főleg Európában.

A-ha - A-ha: Foot of The Mountain (We Love Music / Universal)

A címadó kislemez ugyan nem sok dalt tartalmaz ami a maxit illeti: két verzió..Viszont a korongon a „What There Is” c. melódia még lehet listás, főleg Morten hangja miatt. Tulajdonképpen az anyag egy zenei utazás kellemes környezetben, bár a címadó „Foot Of The Mountain” tökéletesen tükrözi az új A-ha imidzsét, amely a 90-es évek közepétől változott meg. A„The Real Meaning” egy tipikus A-ha dal, remek szöveggel és Morten egyedi hangjával. Fentebb utaltam arra, hogy egy pop lemezzel van dolgunk, valójában - azon belül - szinti-pop, elektronikus lenne a meghatározó műfaj.
”Start the Stimulator” pedig egy remek lassú nóta amely Pal szövegírói tehetségének egyik újabb bizonyítéka.

A lényeg, hogy felejtsük el a „Take On Me” korszakot, hiszen azóta mindenki felnőtt és halandi kell a korral. A norvég csapat pedig igyekszik mindig más oldaláról is megmutatkozni, ez az új stílus pedig nemzetközi sikereket is hozhat. Aki szereti a különleges dolgokat, tetszeni fog az új anyag, aki pedig a régi stílust várná, nos hallgassa meg a régi albumokat:-)

Tracklista:

1. The Bandstand
2. Riding The Crest
3. What There Is
4. Foot Of The Mountain
5. Real Meaning
6. Shadowside
7. Nothing Is Keeping You Here
8. Mother Nature Goes To Heaven
9. Sunny Mystery
10. Start The Simulator

Jónap Tamás

2009. 06. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 06. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 01. 25. 18:31
HOZZÁSZÓLÁSOK Guest @ 2010-01-25 18:23:46 az iWiW lapján RÉG "döglött" a YT link ám! ;-P Guest @ 2010-01-25 18:22:44 http://w ww.basshunter.hu/index.php? option=com_content&view=article&id=67:bass hunter-promised-my-self-klip&catid=4:basshunte rhu-hirek&Itemid=1 MMR, Lendva, Gin Tonic, meg a "Csé" kedvence, a körték visszapotyogása? ;-))) jön a modi, törli... ;-( mi volt ma az a külön váltás délben? a honlap okán talán? ugye nem? ;-P http://w ww.basshunter.hu/index.php? option=com_content&view=article&id=67:bass hunter-promised-my-self-klip&catid=4:basshunte rhu-hirek&Itemid=1 MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, TAGS, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva http ://www.music.hu/news.php?cikk=8414 http://www.music.hu/news.php?cikk=8194
Vendég 2010. 01. 25. 18:33
látom áN, hogy "benn" kukucskálódik éppen! ;-P (iWiW MMR)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A-ha: Foot of The Mountain (We Love Music / Universal) cikk képei
A-ha - A-ha: Foot of The Mountain (We Love Music / Universal)A-ha - A-ha: Foot of The Mountain (We Love Music / Universal)