Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

ATB: Future Memories (Record Express)

ATB - ATB: Future Memories (Record Express)

ATB nevéről először 1998-ban hallhattunk, mikor is megjelent első szóló lemeze, a 9 PM (Till I Come), azután megszületett az eredeti és hamisítatlan hangzása, amit az 1999-es Movin' Melodies albuma foglalt össze. Azonban 2004-től új hangzással rukkolt elő a No Silence című nagy lemeze által, de a most megjelent új albuma, a Future Memories ismét a régi stílust tükrözi a rajongók nagy örömére.

ATB úgy látszik, érzi a változásokat, így találhatta eljöttnek azt, időt, hogy visszatérjen a saját hangjához, a könnyed, néhol érzékien vidám dallamokhoz, melyeket a gitár és zongoraszólók játéka tesz teljessé. Ezt a lemezstruktúra - melyet most is felhasznált-, először a Two Worlds albumán jelent meg, vagyis van rajta egy csokor a gyorsabb, táncolhatóbb, énekelhetőbb zenét kedvelőnek, bónuszként pedig egy csokor a lassabb, pihentetőbb zenét kedvelők számára.
Az album nyitódala az L.A. Nights, amely rögtön jelzi, hogy „nem újba”, de valami jóba csöppen az ember, ha végig hallgatja a lemezt. A második szerzemény, a What About Us egyértelműen az album zászlóvivőjeként készült; a két lemeznyi hanganyag legpopulárisabb dala, mégsem lehet róla rosszat mondani, hiszen harmonikusan olvad egybe benne a trance, amely egy kicsit a „dnb alapjára” emlékeztető ritmusra van helyezve. Azonban a német deejay sok klasszikus zenéjének hangzását sejtető dalok is megtalálhatók rajta, ilyen például a New Day vagy a My Saving Grace, sőt még a legendássá vált 9PM egy új verziója is felkerült rá. Viszont az első korongon még találunk érzelmes balladákat, igazi trance himnuszokat, melyet felváltva hol Roberta, hol Jan Löchel, vagy Aruna, esetleg Tiff Lacey énekeltek fel. Tehát az első korongról elmondható, hogy sok új és jó dolog van rajta ATB régi hagyományaival keverve, de sajnos igazán nagy siker várományos, amely szélesebb hallgatóság számára készült, az a már maxi CD-én is megjelent What About Us.

A második lemez, igazán kellemesre sikerült, talán ezek az eddigi legjobb relaxing zenéi ATB-nek, nyitódala a Talismanic, aztután következik a Missing és így tovább. Összesen 12 dalocska, főként vocal nélküliek, melyek inkább nyugalmat árasztanak a pihenők számára, ezek között nem találunk olyat, ami abból a célból készült volna, hogy a rádiók kedvence legyen, ezek főleg otthon készült, ATB személyesebb zenéi, amelyekben teljesedik ki az ő igazi musicalitása.

Nem utolsó sorban fontos elmondani, hogy a limitált változathoz bónusz DVD is jár, de ez csak az USA-ban és az EU-ban jelent meg.

Összefoglalva; valószínűleg ATB munkásságának fontos darabja lesz, mivel egy újabb, talán a legváratlanabb fordulatot jelent azzal, hogy visszatért alapjajaihoz, gyökereihez, melyben a legnagyobb alkotásai is készültek.

PR

2009. 07. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 07. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 07. 22. 23:27
az egyik legjobb lemeze, hanem a legjobb

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

ATB: Future Memories (Record Express) cikk képei
ATB - ATB: Future Memories (Record Express)