Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Erasure: Phantom Bride EP (Mute/EMI)

Erasure - Erasure: Phantom Bride EP (Mute/EMI)

Az angol szintipop duó első listavezető albuma, a The Innocents újrakiadását vezeti fel Andy Bell és Vince Clarke idei harmadik EP-je. A két évtizeden át mostohán kezelt Phantom Bride című dal háromszor is szerepel a negyvenöt perces korongon, melyen további huszonegy éves kedvencek újraértelmezései is helyet kaptak.

2010-ben vadonatúj nagylemezzel jelentkezik az Erasure, mely idén masszív múltidézéssel és remixparádéval örvendeztette meg a rajongókat. Felsorolni sem kevés, mennyi kiadvánnyal gazdagodott ebben az évben az Erasure-diszkográfia!

Elsőként jött a Pop! Remixed EP, élén a tizenöt éves Always 2009-es remasterizált változatával, valamint kilenc friss remix-szel – köztük a Freedom, a Drama! és a Stop! modern megoldásaival. Aztán érkezett a kétlemezes Total Pop! 40 Hits, illetve ennek a válogatásnak kizárólag második korongját tartalmazó Pop2! 20 Hits. Majd jött a négykorongos Total Pop! 40 Hits Deluxe, ami koncertfelvételekkel és tévéfellépésekkel fejelte meg a negyvenegy dalos slágercsokrot. Őszre időzítették Erasure.Club EP-t, mely egy tétel kivételével elérhetővé tette azt a három nagylemezes pakkot, amit 1990-ben kizárólag lemezlovasok kaphattak meg vinylen.

Mindezek után elérkeztünk a friss, nyolctételes Phantom Bride EP-hez, ami a zenekar első angol listavezető nagylemezének idei újrakiadását harangozza be. A címadó tétel remasterizált változata igazi telitalálat, furcsa, hogy annak idején nem jelent meg kislemezen. Ennél is meglepőbb viszont, hogy a hozzá készült tovább két remix csapnivaló. A FrankMusic-féle Ghostly Groom Dub elektro-bigyója kifejezetten idegesítő, a Dogmatix hatperces szinti-izéje pedig pont a zseniális refrént vágja agyon…
A további öt újragondolásra viszont nem lehet panasz! A billentyűs-dalszerző Andy Clarke ujjgyakorlata a Hallowed Ground esetében teljesen korrekt, Joe „Joebot” Harbinson pedig ügyesen keveri a retrót az electro house-zal a Heart Of Stone esetében. A Plastic Operation duó a szintit házasította az electróval – egészen más hangulatot kölcsönözve a Chains Of Love-nak, mint amit az Almighty Records művelt. Utóbbi kiadó ugyanis egy nagyszerű klubmixet varázsolt a huszonegy éves felvételből, megduplázva az eredeti dal hosszát. A csúcs azonban egyértelműen Wayne G & Andy Allder telitalálatos A Little Respect megoldása, mely hét és félperces játékidejével a korong leghosszabb darabja is egyben.

Rajongóknak és lemezlovasoknak ajánlott, a szintipop és modern tánczene elegyével ismerkedőknek pedig érdemes belehallgatniuk a dalokba, amit az erasureinfo.com honlapon könnyedén megtehetnek.

Apropó honlap! Ne lehet elmenni jó szó nélkül a remixmesterek honlapcímei mellett, amiket a borítóbelsőben tüntetett fel az Erasure. Ez ugyanis olyan reklám a zeneguruknak, amivel a tánczene szerelmesei garantáltan jól járnak, hiszen számos infó és egyéb zene csemege érhető el ezeken az internetes oldalakon.

Tracklista:
1. Phantom Bride (2009 Re-master)
2. Hallowed Ground (Vince Clarke’s Big-Mix)
3. Chains Of Love (Almighty 12” Essential Mix)
4. Phantom Bride (Ghostly Groom Dub By FrankMusic)
5. A Little Respect (Wayne G & Andy Allder Hurdy Gurdy Club MIx)
6. Heart Of Stone (Joebot’s ’Ounce Of Bounce’ Remix)
7. Phantom Bride (Dogmatix’s 12” ’Tearless’ Mix)
8. Chains Of Love (Plastic Operator Remix)

Balajti Péter

2009. 10. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2009. 10. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 11. 03. 18:48
"Elsőként jött a Pop! Remixed EP, élén a huszonöt éves Always 2009-es remasterizált változatával, ..." A drága jó "Always" még "csak" 15 éves. Milye nagyszerű single is volt anno - és még most is az -, rajta a "Tragic" című instrumentális remekkel! Azért jó, hogy más is ír az Erasure-ről, nem csak én. :-)
Vendég 2009. 11. 03. 18:55
Ja, a "Phantom Bride" lett volna tudtommal a 4. single az Innocents-ről - anno, '88-ban -, és a mai napig közönség-kedvenc. A legtutibb változata - számomra - a Wild! Tour '90-es szakaszán hangzott el: http://www.youtube.com/watch?v=FKDVMO6utJM
Vendég 2009. 11. 03. 18:59
&qu ot;Elsőként jött a Pop! Remixed EP, élén a huszonöt éves Always 2009-es remasterizált változatával, ..." = "Elsőként jött a Pop! Remixed EP, élén a huszonöt éves Always 2009-es remasterizált változatával, ..." (Bocs a karakter-hibáért!)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Erasure: Phantom Bride EP (Mute/EMI) cikk képei
Erasure - Erasure: Phantom Bride EP (Mute/EMI)