Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Scooter: Under The Radar Over The Top (Record Express)

Scooter - Scooter: Under The Radar Over The Top (Record Express)

Egyértelműen az egyik legnagyobb múltra visszatekintő elektronikus zenét játszó csapatról van szó, ha erről a trióról beszélünk. Slágerük megannyi van, hiszen az évek alatt nem tétlenkedtek, ennek a munkásságnak pedig számos albumuk és a több mint 80 nemzetközi díj is a bizonyítéka. Immáron itt új lemezük, mely kicsit más stílusú sikerült, mint az eddigiek. A korong a hardstyle határait súrolja, ellentétben az ezt megelőző jumpstyle stílusra épülő albumukkal.

Ha először kézbe veszi az ember az új lemezt, akkor már a cím is jelzi-„A radar alatt túl a csúson”-, hogy a csapat is érzi, hogy ők már túl vannak virágkorukon. Így az ember egy már egy megszokott Scooter albumra készül, de nem. Rögtön az első szám az intro után egy hardstyle elemekkel megpakolt hardcore zene, tehát rögvest felmerül a kérdés, hogy mit csinál a csapat; hardcore, hands up, jumpstyle és hardstyle… vajon meddig folytatják még a műfajok közötti lavírozást? Persze ez teljesen pozitív, hiszen a látszólag már kiégett zenei formáció újra be tudta bizonyítani, hogy még mindig tudnak újat alkotni. Viszont ugyanakkor hideg zuhany is éri az embert, mert egy újabb feldolgozás az, amely az új album zászlósa lett. Habár a J’adore Hardcore meglehetősen jól sikerült feldolgozás, azért jó lett volna, ha valami teljesen egyedivel próbál a csapat előrukkolni. A második, a Ti Siento is még látszólag egy nagyon igényesen összetett dal. Egy kisebb fajta csalódás az, amikor felcsendül a dalban a Mortal Kombat című film alap dallama.

Mindezeken túltéve magunkat egy egész jó zenei élménynek lehetünk részesei, mert a State Of Mind és a The Sound Above My Hair egy igazi, original Scooter dal, ráadásul a State Of Mind egy az elejéről annyira hiányolt egyedi előrukkolás. Persze ahogyan egyre halladunk az album vége felé, annál kevésbé populáris dalokkal találjuk magunkat szembe, így például a Clic Clac-kal vagy az album utolsó dalával, a Metropolis-szal. Külön meglepetése az albumnak a Second Skin, amely egy house dal s ilyet akár honnan is nézzük, nem túl sokat csinált a csapat - csak elvétve-, és az albumon sajnos csak ez az egyetlen track is, amiben Rick tényleg éneklésre használja a hangját.

Összegezve mégis arra a következtetésre kell jutnunk, hogy igen, ez a csapatot nem szabad a szőnyeg alá söpörni, mert a 3. tag négyévente való cserélésével olyan változatos zenét tudnak csinálni, amely még a mai napig megállja a helyét, ahogyan ezt a J’adore Hardcore is bebizonyította a listákon. Az album apró problémáitól eltekintve pedig el lehet mondani, hogy a csapat újra egy remek albummal örvendeztette meg rajongóit.

Pál Richárd

2009. 11. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 11. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 11. 18. 23:20
Külön kiemelném eme sorokat: "Külön meglepetése az albumnak a Second Skin, amely egy house dal s ilyet akár honnan is nézzük, nem túl sokat csinált a csapat - csak elvétve-, és az albumon sajnos csak ez az egyetlen track is, amiben Rick tényleg éneklésre használja a hangját." Csak csendben megsúgom, hogy Rick J Jordan az együttes hangmérnöke és billentyűse. Az énekes pedig H.P. Baxxter.
Vendég 2009. 11. 19. 11:00
x
Vendég 2009. 11. 19. 22:05
Remélem, a tisztelt cikkíró soha többet nem vesz a kezébe Scooter-lemezt, vagy legalább előtte vesz egy gyorstalpalót a csapat múltjából és a zenei stílusok megnevezéseiből... -SP- / scootertechno.hu
Vendég 2009. 12. 21. 12:30
asssztaqrva...azon a Mortal Kombaton leseggeltem...közé nincs hozzá főnök!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Scooter: Under The Radar Over The Top (Record Express) cikk képei
Scooter - Scooter: Under The Radar Over The Top (Record Express)