Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Hooligans: Live In PeCsa 2009 /DVD+CD/ (EMI)

Hooligans - Hooligans: Live In PeCsa 2009 /DVD+CD/ (EMI)

Tudjátok milyen csalódás a Hooligans koncertanyaga?! Óriási és pozitív! Csipáék fergetes bulit csaptak a nyáron a Petőfi Csarnokban, számtalan kulcsdallal szórakoztatva a nagyérdeműt. Mindezt látványosan fényképezett koncert-DVD-vel és hetvenöt percesre rövidített koncert-CD-vel bizonyítják. Sőt, pókerarccal még Lady Gagát is megidézik. Az év egyik legjobb koncertanyaga.

Le a kalappal a Hooligans előtt! Az 1996-ban alakult zenekar több lemezt is készített, mire 2003-ban a Királylány és a Játszom meghozták az országos elismerést – szinte minden zenei rádió unásig játszotta e két tételt. Ráadásul a szakma is elismerően bólintott: lám-lám, a sokévnyi kemény munka meghozta a gyümölcsét. A fiúk azonban nem szédültek meg a sikertől, inkább inspirálta őket, hogy mennyi embernek tetszik a zenéjük. Így nem meglepő, hogy a 2005-ös Vírus, a 2007-es Bohémélet és a 2008-as Privát mennyország is aranylemez lett. Utóbbi átadására azon a Petőfi Csarnokban rendezett koncerten került sor, melyet DVD/CD-csomagban adtak ki, s melynek pillanatai az extrák közt kaptak helyet.

A Hooligans koncertanyaga példaértékű. A dallista, a fiúk színpadi teljesítménye és a vizuális tálalás egyaránt telitalálatos: a másfél órás produkció garantáltan magával ragadja az embert, ne is várjunk üresjáratokra. Bár a letterbox kép lehetett volna anamorfikus, sikerült elkapni az egyszeri, vissza nem térő pillantásokat, grimaszokat, ki- és összekacsintásokat, a jól eltalált beállítások és vágások intenzív látványélményt kínálnak a 24 tételhez.
Csipa bicepszbemutatója a Volt és lesz közben, Endi cintányérpörgetése A zene nem eladó című nótában, Késmárki Zsolt „gitárlövöldözése” a Játszom alatt és Tóth Tibi feje mögötti gitárnyúzása a Várok rádban jó példák a fentiekre. Akárcsak a zenekartagokkal incselkedő táncoslányok a Királylány alatt, a pirotechnikával feldobott Legyen valami és széken/székkel mozgó tánckar a punkos Éltem, voltam során. A nagy meglepetések közül említést érdemel a zenekart magasba emelő dobogó, a tomboló tömegre hulló konfettieső és persze Lady Gaga Poker Face című dalának rockfeldolgozása.

A nappal indult, ám sötétedés után véget érő szabadtéri buli Intrója és az Outrója ugyan kissé hosszúra sikerültek, a kiválasztott tételek és azok sorrendje egyaránt hibátlan. A műsor gerincét a legutóbbi albumok, a Privát mennyország és a Bohémélet dalai alkotják, de két kivétellel az összes nagylemezről kapunk nótát.
A MAHASZ Editor’s Choice Rádiós Játszási Lista összes Top 20-ba bekerülő Hooligans-felvétele felcsendül a Királylánytól, a Játszomtól és a Legyen valamitől kezdve a Szabadon és Menj továbbon keresztül a Nőben a boldogság, a Félember és az Eljátszott gyémánt című dalokig.
Rakonczai Viktor az Emlékül, a Játszom és a Félember című daloknál segít be zongorajátékával, egy egész fúvósosztag pedig az Egyetlennél csatlakozik a zenekarhoz.

A DVD-n a koncert mellett extrákat is találunk. Igaz, a csupán lemezborítókat bemutató Diszkográfia említésre sem méltó, a koncertből kiemelt Aranylemez-átadás viszont megtörte volna a lendületet, ha főműsorban marad, a ráadások között viszont jól mutat. Akárcsak a Ringass el klipje és a valós 16:9-es képű Tartson örökké – portréfilm, melyben közel negyven percben többek közt a kezdetekről, a rigolyákról, és a kedvenc Hooligans-dalukról mesélnek a tagok.

Mivel a bő másfél órás játékidő meghaladja a CD tárolókapacitását, így négy felvételt kénytelen voltak kihagyni a fiúk a hanganyagból. A zene nem eladó, a Nincs két életem, a Várok rád és az Outro estek áldozatul (Lady Gaga Poker Face-e megúszta!), viszont az összekötőszövegekből akad, ami csak a hanghordozón szerepel és a DVD-ről hiányzik.

A látványos borítóhoz nagyszerű tartalmat kapunk, s a Hooligans nem szedte szét, hanem együtt kínálja idén nyáron rögzített első koncert DVD-jét és CD-jét! A rockos slágerparádé azokat is könnyedén meggyőzi, akiknek fenntartásai, illetve műfaji előítéletei vannak a tetovált zenészekkel. A Holligans Live In PeCsa 2009 ugyanis az idei év egyik legjobb koncertanyaga.

Tracklista:
DVD
1. Intro
2. Királylány
3. Volt és lesz
4. Ringass el
5. Legyen valami
6. Van az úgy
7. Szabadon
8. Éltem, voltam
9. Ha sírni látsz
10. A zene nem eladó
11. Emlékül
12. Játszom
13. Minden út
14. Nőben a boldogság
15. Egyetlen
16. Nincs két életem
17. Szex és kávé
18. Menj tovább
19. Várok rád
20. Eljátszott gyémánt
21. Outro
22. Poker Face
23. Félember
24. Hotel Mámor
+
Extrák:
Tartson örökké – portréfilm
Videóklip: Ringass el
Aranylemez-átadás
Diszkográfia

CD
1. Intro
2. Királylány
3. Volt és lesz
4. Ringass el
5. Legyen valami
6. Van az úgy
7. Szabadon
8. Éltem, voltam
9. Ha sírni látsz
10. Emlékül
11. Játszom
12. Minden út
13. Nőben a boldogság
14. Egyetlen
15. Szex és kávé
16. Menj tovább
17. Eljátszott gyémánt
18. Poker Face
19. Félember
20. Hotel Mámor

Balajti Péter

2009. 11. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2009. 11. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Biczo92 2012. 09. 27. 20:19
Nagyon állat lemez lett!
Vendég 2012. 09. 28. 5:40
nagyon jó
VENDÉG 2013. 09. 10. 16:01
!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hooligans: Live In PeCsa 2009 /DVD+CD/ (EMI) cikk képei
Hooligans - Hooligans: Live In PeCsa 2009 /DVD+CD/ (EMI)