Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Mr2-Petőfi: Egy kis külföldi (Universal Music)

MR2 Petőfi Rádió - Mr2-Petőfi: Egy kis külföldi (Universal Music)

Míg a kereskedelmi rádióknál megy a huzavona, az Mr2 Petőfi töretlenül, kiváló struktúrával és arculattal halad előre. Három, az MR2-Petőfi Rádió által játszott legjobb hazai számokat bemutató sikeres válogatáslemez után Egy kis külföldi címmel megjelent az MR2-Petőfi Rádió legjobb külföldi dalainak válogatása, rajta tizenhat igazi világsztárral.

A lemez már kapható országszerte. Amíg pedig a Sláger és a Danubius megszűnésén sopánkodik az ország, egyre többen jönnek rá, hogy van egy olyan közszolgálati adó, amely fontosnak tartja, hogy széles körben hozzáférhetővé váljon az a korszerű zenei kínálat, melynek nagy része eddig rejtve maradt a nagyközönség előtt. Az Mr2 ugyanis a fiatal felnőtteket szólítja meg, akik fogékonyak az új, a magyar rádiós piacon zenei alternatívát nyújtó, minőségi zenére. A változatos zenei összeállítással, Európa és a világ minden tájának legfrissebb és legsikeresebb zenei kínálatát mutatja be, külön hangsúlyt fektet a fiatal hazai tehetségekre. Mindezt céltudatos szlogenekkel, struktúrával és jól kialakított műsorszerkezettel és hangokkal teszi.

MR2 Petőfi Rádió - Mr2-Petőfi: Egy kis külföldi (Universal Music)

A negyedik Mr2-kiadványként megjelenő Egy kis külföldi szintén az eddig megszokott alternatív, populáris rétegstílusokat ötvöző zenéket fésüli egy albummá, csak nem hazai, hanem külföldi előadók választékából merítve. A lemez mindjárt egy nagy slágerrel indít, a 80-as éveket megidéző szintipop zenét játszó La Roux Bulletproofjával. Ezt követi VV Brown dala, akinek a doo-wop indie-je azokat fogja meg leginkább, akik kedvelik a hóbortos szalonpopot. Kiemelendő továbbá a Mando Diao Dance with somebody című száma, melyet a svéd alter-indie banda legutóbbi, Give me fire nevezetű korongjáról kölcsönöztek ki. Asher Roth I Love College-ja kicsit elvisz minket a hip-hopos, rappes stílusba, tovább színesítve a válogatáslemez skáláját.

Pixie Lott - Mama Do című száma kicsit kilóg a listából, inkább az MTV Dance tracklistáján tudnám elképzelni, klip nélkül ugyanis még rosszabb... Hiába próbálja követni a régebbi időkre visszatekintő lassan trendinek nevezhető stílust, túlzottan a mai gagyi pop keretein belül marad. Diszkós hangvételével a Yeah Yeah Yeahs száma is hasonló érzéseket váltott ki belőlem. Üdítőleg hatott tehát a köztük hallható zimbabwei származású Shingai Shoniwa basszusgitáros-énekesnő vezette indie rock trió, a Noisettes száma, mely leginkább soulosan szól, és lágyan ringat. A legismertebbek közé tartozik még Gabriella Climi Sweet about me trackje, mely szintén néhány évtizeddel ezelőttre nyúlik vissza a stílus tekintetében. Nagyon jól szól David Jordan száma is, a Sun goes down, szintén a régebbi beat-korszakot idézve. Mindezek után tökéletes választás az album lezárásához kiválasztott Flobots-dal, a Handlebars, mely a szomorkás intróból egy rockos, rappes, jazzes funkba csap át.

Nagyon kellemeset válogattak hát a "nagyon zene" képviselői, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem zárkózik el az alternatívnak titulált és kicsit divattá váló mai stílus képviselőinek zenéje elől!

Tracklist:

1. La Roux - Bulletproof
2. VV Brown - Shark In The Water
3. Shwayze - Corona & Lime
4. Mando Diao - Dance With Somebody
5. Ladyhawke - Back Of The Van
6. Asher Roth - I Love College
7. Pixie Lott - Mama Do
8. Noisettes - Never Forget You
9. Kaiser Chiefs - Good Days, Bad Days
10. Klaxons - It's Not Over Yet
11. White Lies - To Lose My Life
12. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
13. David Jordan - Sun Goes Down
14. Yeah Yeah Yeahs - Zero
15. Keane - Perfect Symmetry
16. Flobots - Handlebars

stanley

2009. 11. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2009. 11. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 12. 31. 15:26
szerintem nem egy nagy szám, lehetnének jobb számok. :) de nem rossz.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mr2-Petőfi: Egy kis külföldi (Universal Music) cikk képei
MR2 Petőfi Rádió - Mr2-Petőfi: Egy kis külföldi (Universal Music)MR2 Petőfi Rádió - Mr2-Petőfi: Egy kis külföldi (Universal Music)