Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Bikini: The Very Best Of Bikini /2CD/ (EMI)

Bikini - Bikini: The Very Best Of Bikini /2CD/ (EMI)

Németh Alajos stúdióba vitte a Bikinit, hogy újra feljátszva, dupla lemezen szerepeljenek az együttes legjobb dalai. Bár a két korong egyaránt 60-60 perces tartalommal bír, ami nem olyan nagy baj, az viszont igen, hogy olyan sikerek maradtak le, mint a Veri az élet, a Csak dolgozni ne kelljen!, a Nem lesz ennek jó vége vagy A szabadság rabszolgái…

A Nagy Feróval alakult zenekar két nagylemez után mikrofonbálványt váltott, D. Nagy Lajos pedig – feledve a régi szerzeményeket – új nótákat énekelt. A Hova lett… és a XX. századi híradó című korongokról most sem találunk semmit, viszont az 1985 és 2007 közötti időből 28 szerzemény kapott helyet. Az évek során több kiadónál is megfordult együttes feltehetően jogi okok miatt döntött úgy, hogy újra feljátssza a nótákat. (A 2006-tól működő felállás muzsikált: D. Nagy Lajos – ének, Németh Alajos – billentyűs hangszerek, basszusgitár, Lukács Peta – hammond orgona, szintetizátor, gitár, vokál, Makovics Dénes – szaxofon, Bördén Szabolcs – szintetizátor, Mihalik Viktor – dobok, Pacziga Linda – vokál.)

Bár a végeredmény az újrajátszás miatt akár illúzióromboló is lehetett volna, szerencsére nem lett az. Hiába, a koncertekkel járó rutin táplálta a tüzet. Igaz, egy-két esetben (pl.: Közeli helyeken, Lassan szopogasd) kihallani, hogy az 59 éves frontember énekhangján nyomott hagytak az elmúlt az esztendők, ettől eltekintve D. Nagy Lajos – akárcsak a többiek – korrektül teljesít.

Kulcsdalokból nagy a kínálat: Lassan szopogasd, Olcsó vigasz, Nehéz a dolga, Megüssem vagy ne üssem, Fagyi, Ezt nem tudom másképp mondani, Ha volna még időm, Legyek jó, Közeli helyeken, Ki visz haza, Mielőtt elmegyek, Adj helyet mind szerepelnek. Ám a hosszú pályafutás remekei közül érthetetlen, hogy a legeslegjobbakra fókuszáló összeállításban nem kapott helyet a Veri az élet, a Csak dolgozni ne kelljen!, a Nem lesz ennek jó vége vagy A szabadság rabszolgái!

Bár a dalok többsége nem ma született, üzenetük, hangulatuk ma is érvényes, az egykori slágerek fénye nem kopott meg. Ha a kiadvány címéhez méltón pakolták volna meg a két korongot, a maximális pontszámot is megkaphatták volna. Így az eredmény csak jó.

Tracklista:
1. CD
1. Ébredés után
2. Lóhere
3. Olcsó vigasz
4. Lassan szopogasd
5. Őrzöm a lángot
6. Széles-tágas
7. Valaki kéne
8. Magányos nap
9. A férfi megy a nő marad
10. Már semmit sem érzek
11. Rossz idők
12. Nehéz a dolga
13. Megüssem vagy ne üssem
14. Fagyi

2. CD
1. A mennyország felé
2. Ne legyek áruló
3. Ezt nem tudom másképp mondani
4. Itthon vagyok
5. Könnycsepp a mennyből
6. Ha volna még időm
7. Minden úgy történt
8. Angyali üdvözlet
9. Legyek jó
10. A világ végén
11. Közeli helyeken
12. Ki visz haza
13. Mielőtt elmegyek
14. Adj helyet

Balajti Péter

2009. 12. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2009. 12. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 01. 07. 18:23
ISTENEK VAGYTOK
Duke 2010. 01. 18. 21:36
Nagyon jó lemez. Nagyszerű lépés a Bikinitől, hogy a régebbi számait így kiadták új hangszereléssel, ami dupla lemezre fért rá, ráadásul az Őrzöm a lángot című albumjukról a legjobb számok kerültek még rá. 2008-ban megérdemelték a legjobb rockalbum díját a Fonogram-díjátadón. Igaz, hogy a The Very Best of Bikini-t ma vettem meg, és az első cédét sikerült eddig meghallgatnom, ez alapján is jót alkottak vele, második cédén is ott van a csupa ismert szám, közöttük amik a 2007-es albumról lehetnek ismertek.
Vendég 2010. 01. 31. 3:49
neéz lett volna mindenki izlésének megfelelően összeállítani ezt a best of-ot.én is hiányolok róla jó pár dalt dehát el kell fogadni,hogy nem férhet rá minden..Piszkosul jól szólnak a dalok az "új köntösben".Köszi Bikini!
Balajti Péter 2010. 01. 31. 15:41
A helyzet az, hogy ráfértek volna...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Bikini: The Very Best Of Bikini /2CD/ (EMI) cikk képei
Bikini - Bikini: The Very Best Of Bikini /2CD/ (EMI)