Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Halász Judit: Csiribiri /DVD/ (EMI)

Halász Judit - Halász Judit: Csiribiri /DVD/ (EMI)

Hihetetlen, hogy egy kisgyerekeknek szóló koncert ennyire mély érzelmeket képes előhozni egy felnőtt nézőből is. Az ember egyszer csak azon veszi észre magát, hogy ugyanolyan tátott szájjal csodálja, amit lát és hall, mint a közönség sorait megtöltő lurkók. Lehet, viccesen hangzik, de őszinte katarzis.

Előzetes

Ugyan, mivel tudhat többet egy Halász Judit-koncertfilm, a méltán közkedvelt előadó élő fellépésénél? Nos, a művésznő férje, Rózsa János rendezte és a világhírű operatőr, Ragályi Elemér filmezte alkotás megmutatja, ahogy előadóból és közönségéből közösség születik. Láthatóvá, mi több: átélhetővé válik a koncertkezdés türelmetlensége, a játékra mindig kész lurkók gyermekien őszinte világa, valamint a szülők, sőt nagyszülők szívének, lelkének megérintése is.

Szintén különlegesség, hogy ismerős arcokat ezúttal nem a színpadon, hanem a nézőtéren találunk: Ónodi Eszter színésznő, Zsidró Tamás sztárfodrász, egykori híradósok, mint Stahl Judit vagy Krizsó Szilvi, illetve Jancsó Miklós és Szabó István rendezők is felbukkannak a bő hetvenperces koncertfilmben, melynek igazi varázsa, hogy láthatjuk azt, ami a színpadról látszik. A kisebb-nagyobb csemeték csillogó szeme, lelkesedése, őszinte megnyilvánulásainak sora, ahogy megformálják, átélik és eléneklik a dalokat. A dalokat, melyekből negyedszáz csendül fel a klasszikus daraboktól (A hegyi tolvaj, Csiribiri, Csudálatos Mary, Micimackó, Boldog születésnapot) kezdve az utóbbi időben született tételekig (Szitakötő tánca, Hívd a nagymamát, Vannak még rossz gyerekek).

A koncertfilm sajátos és egyéni hangulatú. Legalább ugyanannyit látjuk a közönséget, mint az énekesnőt, a csöppségek arcáról, tekintetéről pedig tökéletesen leolvashatóak érzéseik. Ragályi mester minden fontos pillanatot elkapott és tökéletesen tálal. Már a koncert kezdése is bravúros: a félhomályban csillogó fényről a felgyulladó színpadi világítás hatására derül csak ki, hogy egy cumisüveget látunk, melynek tartalmát komótosan szívogató csemete az elinduló műsor hatására nem csak abbahagyja a táplálkozást, de szó szerint tátott szájjal figyel!
A felcsendülő dalok közben az országot járó és számtalan helyen fellépő Halász Judit-műsorok életképei villannak be, láthatunk stúdiómunkát, animációs klipeket és archív felvételeket is.

A tanulva szórakoztató vagy olykor szívbemarkoló szövegek, a megzenésített versek egytől egyig működnek a DVD-n is: a valós 16:9-es kép mellé sztereó és Dolby Digital 5.1-es hangkeverést is választhatunk. Akiket zavart, hogy a műsorvégi Minden felnőtt volt egyszer gyerek című slágerbe belecsúszott a stáblista, az extrákkal vigasztalódhat. Ott nem csak ezt a felvételt nézhetjük meg elejétől a végig, de a főműsorban rajzfilmet kapott Ákom-bákom
És az Állatkerti útmutató is koncertképpel együtt szerepel.
A húszperces werkfilm sokat ismétel a moziból, de mesél az énekesnő és megszólal Bródy János is. Egy promóciós kisfilm is sok érdekességet kínál, az előzetesek, a reklámok és a fotóalbum viszont töltelékanyagok.

Generációk nőttek és nőnek fel Halász Judit dalain, koncertjei élményszámba mennek. A művésznő első DVD-je pedig képes a nagyszobába varázsolni azt a hangulatot, melyet az idősebbekkel elfeledtettek ugyan az elmúlt évtizedek, de felidézése és ismételt átélése valódi élményt jelent.

Tracklista:
1. Előkészületek
2. Közönség
3. Csiribiri
4. A dal ugyanaz marad/Micimackó
5. Itt a tél
6. Táltos mese
7. Károgás
8. Bújócska
9. Ne legyen többé testvérháború
10. Marci öltözik
11. Boldog Születésnapot!
12. Testvérek között
13. Ákom-bákom
14. Panda maci dal
15. Hívd a nagymamát
16. Lalálelélóluli
17. A hegyi tolvaj
18. Bóbita
19. Csudálatos Mary bevezető
20. Csudálatos Mary
21. Szitakötő tánca
22. Füstbe ment terv
23. Sehallselát Dömötör
24. Vannak még rossz gyerekek
25. Állatkerti útmutató
26. Micimackó
27. Játsszunk együtt
28. Minden felnőtt volt egyszer gyerek
+
Dalok másképpen:
Minden felnőtt volt egyszer gyerek
Ákom-bákom
Állatkerti útmutató
+
Werk-film
+
Filmelőzetes
+
Werk filmelőzetes
+
Reklámok
+
Fotóalbum

Balajti Péter

2009. 12. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2009. 12. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
VENDÉG 2013. 09. 10. 16:22
SZÉP:(:'(
VENDÉG 2014. 12. 15. 6:37
Gyönyörű!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Halász Judit: Csiribiri /DVD/ (EMI) cikk képei
Halász Judit - Halász Judit: Csiribiri /DVD/ (EMI)