Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: Bud Spencer & Terence Hill (Hargent Media/Coimbra Bros.)

Válogatás - Válogatás: Bud Spencer & Terence Hill (Hargent Media/Coimbra Bros.)

Bár a két civakodó pofonosztó filmslágereiből Németországban Rajnát lehet rekeszteni, Magyarországon ez az első ilyen összeállítás. A kínálatban többek közt a Kincs, ami nincs, a Különben dühbe jövünk, a Nyomás utána! muzsikái szerepelnek és Bud Spencer is dalra fakad!

Hiánypótló kiadvány jelent meg a hazai piacon, melyen abszolút érződik a szerkesztők rajongása: az első magyar Bud Spencer és Terence Hill filmzeneválogatás vicces mozi-idézetekkel adja meg az alaphangulatot, melyből nem csak CD tetejére, de a borítóra is került. Apropó borító: a szükséges dal- és szerzőlista mellett érdekességekkel teli információkat kapunk a két olasz színészről, akiknek ritka portréja nem csak szövegben, de fényképben is megjelenik. A készítők megemlékeznek a 2009-ben elhunyt Bud Spencer-magyar hangról: Bujtor Istvánról, de találunk infót a párosról szóló fanclub-honlapról és egy emlékzenekarról is. Sőt, olvashatunk a többnyire ismeretlen dalszerzőkről, előadókról. Apró figyelmetlenség, hogy a legtermékenyebb olasz filmzeneszerző, Ennio Morricone kimaradt, pedig ő jegyzi a Nevem Senki fütyülnivaló melódiáját.

Lássuk, illetve halljuk a dalokat! A nyitódarab azonnal biztosítja a hallgatót, nem nyúlt mellé: a Kincs, ami nincsből való Movin’ Cruisin’ legalább annyira ismert szerzemény, mint a Különben dühbe jövünkből felcsendülő Dune Buggy. (Utóbbit ráadásul annak idején még Kovács Kati is feldolgozta – magyar szöveggel.) E muzsika egyébként a Guido & Maurizio De Angelis szerzőpárostól való, akik mindjárt négy tétellel vannak jelen. A
Brotherly Love fura refrénje ellenére fülbemászó dallammal és verzével bír, akárcsak a kor olasz diszkójának jegyében fogant Fantasy, ellenben a Flying Through The Air kevésné sikerült jól.
Lehet örülni a latin hangulatú What’s Going On Brazil-nak, melynek fülledt hangulatát tökéletesen ellensúlyozza a Fél lábbal a Paradicsomban című mozit gazdagító, enyhén karácsonyi hangulatú An Angel Around Me.
Nem véletlenül jut eszünkbe a Nyomás utána! című moziból való In The Middle Of All That Trouble Again kapcsán a 100 Folk Celsius, az Én a vízilovakkal vagyokból ismerős Grau Grau Grau férfiénekét hallva pedig Bud Spencer – a dalban valóban a színész énekel, akárcsak az Aladdint gazdagító The Genie-ben.

Az énekes darabok mellett számos könnyed, instrumentális muzsikáknak is jutott hely. Vidám és pörgős a Spies And Guys, bárzenés a Smoothly, dzsesszes a Shining Day és fütyülnivaló western-melódia az Il mio nome é nessuno! S ha már a fütyülésnél tartunk, nem hagyhatjuk ki a vadnyugatot idéző Trinity-t sem, mely egyaránt emlékeztet Morriconéra és Tom Jones-ra.

A filmzenék közt kakukktojás az Extralarge tévésorozat főcímzenéje. Ennek első taktusairól egyébként könnyen hiheti a hallgató, hogy Crystal Waters Gipsy Woman című dala keveredett a korongra, de a hasonlóság csak másodpercekig tart

A bájosan egyszerű dalok tökéletesen illenek a bájosan egyszerű filmekhez, melyek kapcsán könnyen elfogultak azok, akik a nyolcvanas években voltak kamaszok. Reméljük, az alig hatvanperces korongnak lesz folytatása Piedonéval, Akit Bulldózernek hívtakkal és további Bud meg Terence mozizenékkel!

Tracklista:
1. The Oceans: Movin’ Cruisin’ (Kincs, ami nincs)
2. Oliver Onions: Brotherly Love (És megint dühbe jövünk)
3. Franco Micalizzo Family feat. A. D. Meakin: What’s Going On Brazil (Nincs kettő négy nélkül)
4. A. D. Meakin: In The Middle Of All That Trouble Again (Nyomás utána!)
5. Bud Spencer&Children Vocal: Grau Grau Grau (Én a vízilovakkal vagyok)
6. Olimpio: Banana Joe (Banán Joe)
7. Oliver Onions: Dune Buggy (Különben dühbe jövünk)
8. Oliver Onions: Fantasy (Bombajó bokszoló)
9. Adriano Pappalardo feat. Bud Spencer: The Genie (Aladdin)
10. Franco Micalizzi Family: Spies And Guys (Nyomás utána!)
11. Ennio Morricone: Il mio nome é nessuno (Nevem Senki)
12. Oliver Onions: Flying Through The Air (Mindent bele, fiúk!)
13. Amii Stewart feat.: Enrico Riccardi Project: Extralarge (Extralarge)
14. Franco Micalizzi Family: Shining Day (Nyomás utána!)
15. Franco Rizzati: Smoothly (Én a vízilovakkal vagyok)
16. Annibale: Trinity (Az ördög jobb és bal keze)
17. Fan’s Club: An Angel Around Me (Fél lábbal a Paradicsomban)

Balajti Péter

2009. 12. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2009. 12. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2009. 12. 29. 17:41
ja, "Csé" évekig úgy konferálta be a rádiJÓba a "Különben dühbe jövünk" c. film slágerré lett zeneszámát, mint a "Piedone a zsaru" zenét, zenéjét. Meg is írtam a "Pandúrovának", hogy tévedni teCCik, ez a film előbb volt talán még a zsaru sorozatnál is, és főleg semmi köze ahhoz a filmez emennek. Mostanában nem "Piedonézza" azt a zeneszámot. - azóta? ;-)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: Bud Spencer & Terence Hill (Hargent Media/Coimbra Bros.) cikk képei
Válogatás - Válogatás: Bud Spencer & Terence Hill (Hargent Media/Coimbra Bros.)