Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Alma együttes: Mars a buliba! /DVD/ (Alma-Fun Kiadó)

Alma - Alma együttes: Mars a buliba! /DVD/ (Alma-Fun Kiadó)

Új taggal bővült az évekig trióként működő együttes, mely népszerűségének köszönhetően sorra növi ki klubhelyiségeit – most a Millenáris Fogadóban rúgják ki a ház oldalát. Első DVD-jükön – előrelátó módon – már egy külön bolygóra invitálták ifjú rajongóikat. 4 sorlemezükről és 2 maxijukról 14 szerzeményt választottak, melyekhez külön konferanszié jár!

Itt a frappáns megoldás a szülőknek, ha csemetéjük nem bírja ki a következő Alma-koncertig, illetve Klubnapig: a ’96-ban alakult, népi és egzotikus hangszereken játszó, ismert költők műveit megzenésítő zenekar első DVD-je odahaza varázsol garantált bulihangulatot a lurkóknak. Az első hallásra fülbemászó dallamokat jól ismerőknek remek hír, hogy a 2008-ban új taggal (Székely Zoltán – furulya, kaval, tilinkó, szaxofon) bővült formáció a változásnak köszönhetően újrahangszerelte legismertebb dalait. Sőt, egy-két helyen a szöveg is változott, s Buda Gábor énekes arcjátékával és improvizációival teszi frissé és hamisítatlan Alma-hangulatúvá a koncertet.

A zenekar egyébként mindenre odafigyelt: a modern képmegjelenítőkre való tekintettel valós 16:9-es képet kapunk, a sztereó hang pedig kristálytisztán szól, így tökéletesen érthetőek az énekek és az azokat felvezető szövegek. A dalok többsége egyébként megzenésített vers, melyek szerzői között megtalálható Romhányi József, Gazdag Erzsi, Weöres Sándor és Szalai Borbála. (Arra is ügyeltek a fiúk, hogy mind a négy sorlemezükről és két maxijukról egyaránt szerepeljen felvétel!)

A felvezető szövegekhez külön konferansziét hívott a zenekar, mely elsőre nem hangzik valami jól, lévén a zenekarvezető humorát és szülőkkel-gyerekekkel való rekeszizomlázat okozó kapcsolatteremtő képességét nehéz felülmúlni. Csakhogy Körmendy Dávid verses alapozói nem csupán rendhagyó módon készítik fel a nagyérdeműt a következő szerzeményre, de lehetőséget biztosítanak a két dal közötti szusszanásra. Merthogy a Sára, a Zivatar lányka, az Itt a farsang, a Ma van a szülinapom! és az eszméletlen fokozatra begyorsuló, ráadásul sajátos koreográfiával büszkélkedő Nád a házam… nem tartoznak az üldögélős hallgatni-, illetve látnivalók közé.

Az ötvenperces műsor felnőtt szemmel rövidnek tűnhet, ám az elsődleges célcsoportnak, azon túl, hogy ennyi idő elég a tévé előtt, ezt élvezettel tudja végigugrálni és énekelni!

A zenekar nem feledkezett meg a kötelező vendégművészről sem: Bródy János talán legismertebb szerzeményét, a Micimackót adja elő, miközben a technikának köszönhetően hull a hó. A különös látványvilág egyébként egy képzeletbeli Mars-béli tájra helyezi a koncertet, amit nem csak az apró földlakók, de számos fura űrlény is lelkesen figyel.

A korongon extráknak is jutott hely: sajátos klipet kapott a Maxikukac című szerzemény, a 75 fényképből álló fotógaléria alatt meg Romhányi, a rímhányó klasszikusa, A teve fohásza szól. Kár, hogy a zenekar további hat klipje nem szerepel a kiadványon, de talán majd a következő DVD-n bepótolják e mulasztást.

Nagy gratuláció Buda Gábornak, Szabó Tibornak, Maroevich Zsoltnak, Székely Zoltánnak, no meg a megmondóembert alakító Körmendy Dávidnak: minőségi szórakoztatásuk e kiadvánnyal újabb mérföldkőhöz érkezett.

Tracklista:
1. Almamánia
2. Lépegetődal
3. Helikoffer
4. Szuperkukák
5. Lagziban
6. A teve fohásza
7. A paprikajancsi szerenádja
8. Sára
9. Tilinkót faragok
10. Zivatar lányka
11. Micimackó (ének: Bródy János)
12. Itt a farsang
13. Nád a házam…
14. Ma van a szülinapom!
+
Videoklip: Maxikukac
+
75 fotó

Balajti Péter

2009. 12. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2009. 12. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 01. 05. 20:39
Nagyon profin elkészített DVD! Gratula az alkotóknak!Szereti az egész család!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Alma együttes: Mars a buliba! /DVD/ (Alma-Fun Kiadó) cikk képei
Alma - Alma együttes: Mars a buliba! /DVD/ (Alma-Fun Kiadó)