Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Alicia Keys: The Element Of Freedom (Sony Music)

Alicia Keys - Alicia Keys: The Element Of Freedom (Sony Music)

A 12x-es Grammy győztes R&B díva új albummal jelentkezett, ami hemzseg a szerelmes vagy inkább szerelmi bánattal átitatott szerzeményektől. Depresszív emberkék csak mértékkel fogyasszák!

Az első kislemez a Doesn’t Mean Anything című felvételből készült. A dal a listák csúcsára született, igazi Keys ballada, akár a No One übersláger második részeként is felfogható. A siker azonban elmaradt, legalábbis az USA-ban, ahol az énekesnő egyik leggyengébben szereplő single-je lett. Európában viszont egész szép eredményeket ért el a slágerlistákon. A Try Sleeping With A Broken Heart-ot küldték ki a rádióknak második kislemezre másolt dalként az albumról. Különleges retro beütése van, a megszokott R&B hangzást szintipopos zenei aláfestéssel fűszerezték, amire Keys melankólikus éneke teszi fel a pontot. Wait To You See My Smile a következő track és egyben egy újabb mestermű. Az énekesnő újra és újra bebizonyítja, hogy külsőségek és médiafelhajtás nélkül is lehet valaki sikeres. Egyszerűen szívből énekel és játszik zongoráján. Ez a szívből jövő őszinteség az album legnagyobb részén érződik, persze kivétel itt is akad. Az anyag egyik legfeleslegesebb és leggyengébb pontja a Put It In A Love Song, amiben nem más működik közre, mint Beyonce Knowles. Gyorstempójú dal, ami inkább Beyonce albumára való. Like The Sea a címe, annak a dalnak, amelyben a szerelmet a tengerhez hasonlítja Keys, amely fokozatosan keríti hatalmába az embert. Újabb csemegét találunk az album végén Empire State Of Mind (Part II) címmel, ami a korábban Jay-Z-vel sikerre vitt dal, Keys-féle önálló verziója.
A The Element Of Freedom második helyen nyitott a Billboard 200-as listáján, ezzel az énekesnő egyetlen olyan albuma lett, ami nem első helyen startolt. Világszerte a Top 40-ben kezdődött az album menetelése, nálunk egyelőre nem jelent meg az albumeladási listán.

Alicia Keys ezúttal is maradandót alkotott, ha nem is ez eddigi legjobb anyaga, de a zenéjét továbbra is az igényesség jellemzi és vitathatatlanul az évtized egyik legnagyobb hatású R&B előadója.

/DÉW/

Tracklista:

1. The Element Of Freedom (Intro)
2. Love Is Blind
3. Doesn’t Mean Anything
4. Try Sleeping With A Broken Heart
5. Wait Til They See My Smile
6. That’s How Strong My Love Is
7. Unthinkable (I’m Ready)
8. Love Is My Disease
9. Like The Sea
10. Put It In A Love Song feat. Beyoncé Knowles
11. This Bed
12. Distance And Time
13. How It Feels To Fly
14. Empire State Of Mind (Part II)

2010. 01. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2010. 01. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 01. 11. 18:24
MMR, Lendva, "Gin-tonic" Dear "Csé", talán csúszkált a hegyekbe' a hétvégén? ;-P
Vendég 2010. 01. 11. 18:36
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=december+7-%C3%A9n+jelent+meg+timbaland+leg%C3%BAjabb+lemeze+%C3%A9s+a+francia+%C3%A9nekes-dalsz%C3%B6veg%C3%ADr%C3%B3+SoShy+k%C3%B6zrem%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9s%C3%A9vel+sz%C3%BCletett&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_huHU244HU244&ie=UTF-8
Vendég 2010. 01. 11. 18:40
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89der_Kriszti%C3%A1n
Vendég 2010. 01. 11. 18:44
http://www.zene.hu/20091026_lady_gaga_ismet_alkotott

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Alicia Keys: The Element Of Freedom (Sony Music) cikk képei
Alicia Keys - Alicia Keys: The Element Of Freedom (Sony Music)