Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

HIM: Screamworks - Love In Theory And Practice (Sire/Warner)

HIM - HIM: Screamworks - Love In Theory And Practice (Sire/Warner)

A valamikor szebb napokat és dalokat megélő banda kevés izgalmat hozott új lemezével. Mondhatni csalódás a 2007-es Venus Doom reménykeltése után az újabb erőteljes poposodás.

Heartkiller

A nyitás - In Venere Veritas - még rendben, aztán egy sivár 2/4-es menetelésbe kezd a zenekar több dalon keresztül, ami a hetedik, Katherine Wheel című tételnél törik csak meg. A lemez második része felfelé ível és az Acoustic Funeralnál éri el a csúcsot.

Ezek a dalok már egy új HIM generációnak szólnak, nem a doom világából bugyognak fel, ami végülis nem probléma, biztosan lesz aki így is kedveli majd.

HIM - HIM: Screamworks - Love In Theory And Practice (Sire/Warner)

A lemez üzenete talán annyi, hogy "igen, létezünk", de nincs se bizsergés, se asztalra csapkodás a 47 perces mű meghallgatása után. A HIM már szinte minden színvilágot kipróbált pályafutása során, a kiadványokat kézben tartva is egyfajta jellemző hangulatot hordoznak, a mostani fehér borító például szintén jól harmonizál a 2010-es zenei langyosodással. Valo Ville énekes az Ollókezű Edward fazonból szép lassan átalakult egy pubertás diákzenekar benyomását keltő, tudatmódosító szerektől csontsoványra fogyott frontemberré.

Sajnálatos, hogy a korábbi kiadványokra több esetben is jellemző, különlegesen szép kivitel ezúttal elmaradt. Talán lesz ez még jobb is.

Gab

2010. 03. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2010. 03. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 03. 19. 7:08
nekem bejött, mint a többi is...
Vendég 2010. 03. 21. 18:24
talán még lesznek a régiek, de a legtöbb szám egyhangúan középszerű volt :S Érdekes, mert még én is fiatal vagyok(16) és mégis a régi HIM tetszik... Venus doom és a Love metal a legjobb amit eddig összehoztak, a Dark light is kicsit csalódás volt, de azon pár szám elfogadható volt
Vendég 2010. 04. 03. 21:18
Nekem eddig a Dark Light albumon kívül az összes kiadványuk tetszik (azt meg is bántam szinte, hogy megvettem)... Kövezzetek meg érte, de nekem ez is nagyon bejön... igaz lényegesen másabb ("poposabb", de a populárisabb talán helyesebb szó) az eddigieknél...
Vendég 2010. 04. 26. 18:35
a Gin-Tonic, meg a MMR Lendva... http://www.starmusic.hu/akos_szinbad_dala.html http://m usic.hu/news.php?cikk=8887 http://www.music.hu/news.php?cikk=8886 mi az, "felszabadult" újra a Faceb. fotótára számomra is? ;-)) sorry... :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

HIM: Screamworks - Love In Theory And Practice (Sire/Warner) cikk képei
HIM - HIM: Screamworks - Love In Theory And Practice (Sire/Warner)HIM - HIM: Screamworks - Love In Theory And Practice (Sire/Warner)