Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Blondie: No Exit (BMG)

Blondie - Blondie: No Exit (BMG)

Blondie a 70-es évek egyik legnagyobb popcsapata volt, a New Wave és a punk világában. A gárda frontembere Debbie Harry volt, aki a mai napig igen jól tartja magát.

Olyan slágereik, mint az "Atomic", a "Denis Denis" vagy a "Call Me" a klasszikusok közé tartoznak, s már helyet kaptak a poptörténelemben. 1977-es első albumuktól egészen 1982-ig sorban, szinte hónapról hónapra gyártották a slágereket. Ekkor azonban törés következett be életükben, ugyanis a "The Hunter" megjelenése után az eddig szétszakíthatatlannak tűnő együttes hirtelen darabokra tört. Az egyikük családot alapított, a másik szólókarrierbe kezdett vagy éppen egy végeláthatatlan betegségbe kavarodott bele. De a Blondie végül mégis újra feléledt, s 1999 elején egy visszatérő koronggal rukkolnak elő, melynek címe "No Exit". 16 év zenei absztinencia után a 7. albumukkal a régi szép időket szeretnék egy kicsit feleleveníteni. Dalaik természetesen összecserélhetetlenül blondiesak, de az ezredforduló jellegzetességei is megjelennek már benne. Csodálatra méltó Debbie Harry személye, aki bár már elmúlt 50 éves, mégis annyira csábító, hogy biztos bolondul érte sok-sok férfi. A "No Exit"-en sok lendületes szám található, mint például a "Sereaming Skin", a "Maria" vagy a mostani kislemezfelvétel, a "Nothing Is Real But The Girl" Ezek a nyolcvanas évek stílusának egy-egy továbbfejlesztett változatai, karakterisztikus jellemzői a számaiknak továbbra is a húzós ritmusok, Debbie Harry hangja, s a különleges háttérhangzás.

Nemsokára megjelenik a harmadik maxi Blondiék albumáról, ez a címadó dalt tartalmazza majd. Itt mutatkozik meg igazán, hogy nagyon szeretnek manapság ők is próbálkozni különleges dolgokkal, ennek jó példája az, hogy Coolio rappel az albumon. Szóval az album igazi jó zenei gyűjtemény igényes zenét kedvelőknek!

Jónap Tamás

1999. 05. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 01. 14. 0:00
Eleg jo.En csak azt szeretnem tudni hogy honnan lehet toluk lehuzni egy dalt (One War Or Another).Elore is koszonom.Az email cimem: batman007@post.sk
Vendég 2005. 12. 27. 17:48
Blondie zenei halgathatatlanok.fuj
Vendég 2006. 02. 05. 17:40
UTáLOM!!!
Vendég 2006. 02. 05. 17:40
UTáLOM!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Blondie: No Exit (BMG) cikk képei
Blondie - Blondie: No Exit (BMG)