Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Good Will Hunting - Filmzene (EMI - Quint)

Good Will Hunting - Good Will Hunting - Filmzene (EMI - Quint)

Az ember azt hinné, hogy a zsenik élete csupa csillogás, verőfény, sztárinterjú, talkshow, a számítógépeket lepipáló gyorsaságú egyenletmegoldás és mások számára eszméletlenül nehéz, de nekik másodpercnyi gondolkodással legyűrhető IQ-teszt. Ez lenne a szuperagyak élete?

Egy fenét! Két fiatal srác (Matt Damon és Ben Affleck) pár évvel ezelőtt gondolt egyet és megírtak egy forgatókönyvet az emberi lélek rejtelmeiről, a szerelemről és a mentális felemelkedésről. A sztorit a független, minőségi filmeket rendező Gus Van Sant vitte vászonra. A nevezetes mozi, a Good Will Hunting aztán felkavarta az egész világot és kilenc Oscar-jelölésből kettőt aranyszoborra is váltott: az egyiket (illetve: fejenként egyet) a két forgatókönyvíró titán és jó barát emelhette a magasba. A film zenéjét tartalmazó CD-t pedig Danny Elfman emelte az égbe, ugyanis 15 csodálatos dalt rögzített 70 perc terjedelemben!

Íme a kínálat: Jeb Lory Nichols - As The Rain, Elliot Smith - Angeles, The Waterboys - Fisherman's Blues, Danny Elfman - Will Hunting, Andru Donalds - Somebody's Baby? stb. Érdemes még megemlíteni Gerry Rafferty 1978-as számát, a Baker Street sokáig a listák élén szerepelt, nagyon sokan feldolgozták és most rákerült a filmzenei albumra. Szintén rajta van a CD-n egy dal erejéig a Dandy Warhols, akiket a Keresd a nőt c. filmzenei albumról ismerhetünk, itt a Boys Better c. dalukkal szerepelnek. Jó filmhez jó zene párosult!

Jónap Tamás

1999. 05. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 08. 24. 0:00
a cikkrol semmi velemenyem nem alakult mert tul rovid de a filmrol van q**va sokat lehet rajta rohogni :DD es nekem baromira bejon meg teljesen nem lattam de vegig fogom nezni:)))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Good Will Hunting - Filmzene (EMI - Quint) cikk képei
Good Will Hunting - Good Will Hunting - Filmzene (EMI - Quint)