Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

G - Play: XXI. Század (Magyar PolyGram)

G-Play - G - Play: XXI. Század (Magyar PolyGram)

Magyarország első g-funk csapata, a G-Play. 1997 nyarán hozta létre Artin és Sz. P. J. András, ugyanebben az évben, szeptemberben csatlakozott a zenekarhoz Livi, egy fantasztikus hangú és csodálatos alakú lány. Nem projectszerűen összeállított csapatról van szó, hanem olyan emberekről, akik az életben nagyon szoros testvéri barátságban állnak. A G-Play a maga útját járja, saját törvényei szerint létezik, tagjai is egyfajta öntörvényűség elvét vallják, amíg az nem árt másoknak, amíg boldogságot és szabadságot jelent. A G-Play elnevezés a G-funk műfajára utal, amely a gengszter rap nyugati parti (California) napsütötte változata. A " play" ebből következően kicsit old a G feszültségén. A komoly mondanivaló ellenére azonban mindössze szerepjátékról van szó. Az Egyesült Államokban a Hip-Hop, a hardcore és a gettórap stilusából alakult ki a kilencvenes évek legmeghatározóbb irányzata, a G-funk, amely sajátos zenei és szövegi tükre a társadalmi állapotoknak. A G-Play 1998 nyarától egészen decemberig, közel ezer stúdióórát töltött el azzal, hogy a hangzás világszínvonalú legyen. Dübörgő mélyek: (XXI. Század), alapok, amelyek megmozgatják a testet: (Rázd a segged?), súlyos szövegek: (Világ összes pénze, Tizenöt perc), tánc: (Hotel Getto), és gyönyörű balladák: (Ess eső II., Maradj kisgyerek még). Ez így együtt a XXI. Század, az együttes százada. A lemezindító, címadó dal klipje január óta hódít a listákon, az albumra azonban további 12 vadonatúj és eredeti G-Play nóta került fel. Így teljes a XXI. Század, amelynek felvételén kiváló gárda működött közre. A lemezen megtalálható minden idők legmegindítóbb magyar rapballadájának folytatása a " Jöjj vissza angyal" c. dal. Mint minden album megjelenéskor most itt nagyszabású koncertet szerveznek az alkotók, amely rendezvény március 19-én lesz a Globe Színházban, Budapesten.

Jónap Tamás

1999. 05. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 01. 15. 0:00
A G-Play végleg feloszlott?
Vendég 2003. 03. 10. 0:00
Thunderdome, Terrordrome található az oldalon?
Vendég 2004. 02. 26. 0:00
Tudja valaki hol lehet az utolsó albumot letölteni? Ha igen a "jeam-bim@freemail.hu" -ra irjon már nekem. elöre is köszönöm.
Vendég 2004. 09. 06. 0:00
Na hello mindenkinek! Látom vannak azért G-Play rajongók pedig már azt hittem egyedül vagyok. Ez feldobta a napomat. Pußy Regusz

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

G - Play: XXI. Század (Magyar PolyGram) cikk képei
G-Play - G - Play: XXI. Század (Magyar PolyGram)