Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

A Két Paraszt: AgráRock (Universal)

A Két Paraszt - A Két Paraszt: AgráRock (Universal)

A Bumerángban meghirdetett Lencsilány címmel ismert Ici-pici kis mese rock-feldolgozásával jogos népszerűségre szert tett A Két Paraszt duó nem csak élt az ugródeszka-lehetőséggel, de ügyesen egyensúlyoz a szerepjáték és a műfajtársítások között. Végre mulathatnak a rockerek is.

Mulatós muzsikák, kocsmadalok, magyar nóták, kuplék, sanzonok és tradicionális nóták születnek újjá rock-verzióban A Két Paraszt név és imázs mögé rejtőző páros jóvoltából. A borító és a formáció megjelenése ugyan kellően gagyi és erőltetett, ám a zenei megvalósításra nem lehet panasz. A 10 tételes korongon korrekt átiratok, a rockzenében járatosak számára egy-két geggel (például a Részeges mixben felfedezhető a Van Halen Ain’t Talkin’ ’Bout Love-ja) megspékelt feldolgozások sorakoznak.

A kiadványról nem hiányzik az ismertséget hozó, és a Bumeráng honlapjáról is letölthető Ici-pici kis mese (Lencsilány), ráadásul nem ez a lemez csúcspontja. Az alig negyven perces hanganyag nem csak töltelékdaloktól mentes, de a szerzemények kiválasztása, „megbűvölése” és sorrendje is elismerésre méltó, annak ellenére, hogy a legtöbb darab számos lakodalmas előadó repertoárjából ismerős lehet.

A Hosszú fekete haj című cigánynóta tökéletes indítás, a századfordulón született operettek és filmzenék sorát jegyző Eisemann Mihálytól választott Fáj a szívem szintén lendületes darab, akárcsak a vallást, az italozást és némi erotikát keverő Eger városa című örökbecsű, míg a Hogyha nékem sok pénzem leszről kiderül, elektromos gitárral is működik.

Keserédes nótából kettőt is kapunk: a Kicsiny falum tradicionális darab, ellenben az A füredi Anna-bálont az egykori Orfeum igazgatója, Zerkovitz Béla jegyzi. Kihagyhatatlan ziccer a Bódi Gusztiéktól ismert Aranyeső és az egyetlen kakukktojás, a Beatricének köszönhető Azok a boldog szép napok, mely eredetileg is rocknóta volt. A korong egyik legjobbja azonban egyértelműen a Részeges mix, melybe a Vörösbort ittam az éjjeltől az Utcára nyílik a kocsmaajtón meg a Száz forintnak ötven a felén át az Én is részeg, te is részegig négy poharazós nóta kapott helyet.

Dalok tekintetében, különösen a mulatós muzsikák világában otthonosan mozgók számára nem sok újdonsággal szolgál A Két Paraszt bemutatkozó AgráRock című anyaga, ám a korrekt, rockos megoldások sora friss élményt nyújt, és garantáltan megtölti a fiúk 2010-es nyári koncert-naptárát. A maximális pontszámot pedig azért kapják, mert nem arról van szó, hogy egy frappáns ötlettel palástolnák zenei hiányosságaikat, valóban ügyesek és technikásak a fiúk.

Tracklista
1. Hosszú fekete haj
2. Fáj a szívem
3. Eger városa
4. Kicsiny falum
5. Aranyeső
6. Részeges mix
7. Hogyha nékem sok pénzem lesz
8. A füredi Anna-bálon
9. Azok a boldog szép napok
10. Ici-pici kis mese (Lencsilány)

Balajti Péter

2010. 06. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2010. 06. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 06. 24. 13:18
fos
Vendég 2010. 08. 09. 0:43
Nemigaz hogy ebbol meg meg lehet elni es ezt UJRA el lehet sutni. Ugyanez a 20-30 szar forog mar sok sok eve, es ezzel sikeresek. de hogy a picsaba
Vendég 2010. 08. 09. 9:16
Hülyék országa. Aki meg érvényesülni akar az menjen más országba.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Két Paraszt: AgráRock (Universal) cikk képei
A Két Paraszt - A Két Paraszt: AgráRock (Universal)